آشنایی با کریدور و انواع آن

کریدور و انواع آن

آشنایی با کریدور و انواع آن

کریدور و انواع آن : همانطور که قبلا هم گفتیم آشنایی با اصطلاحات بازرگانی برای کسانی که در این حوزه فعالیت می کنند بسیار مهم می باشد. کریدور یک مفهوم تجاری و حمل و نقلی است. به مسیرهایی اطلاق می شود که برای جابجایی کالا و مسافران از یک نقطه به نقطه دیگر استفاده می شوند. کریدورها می توانند در سطح کشوری، منطقه ای و بین المللی تعریف شوند. و از روش های مختلف حمل و نقل مانند جاده ای، ریلی، هوایی و دریایی پشتیبانی شوند. در این مقاله از تاژ ترخیص همراه باشید تا با انواع کریدورها آشنا شویم.

اهداف ایجاد کریدورها
انواع کریدور ها اهداف مختلفی دارند. از جمله افزایش دسترسی به بازارهای جهانی، توسعه تجارت بین المللی، ساماندهی حمل و نقل و یکپارچه‌سازی سیاست های حمل و نقل. کریدورها نقش مهمی در رونق اقتصادی، ترویج پایداری محیط زیست و بهبود کیفیت زندگی مردم دارند.

* انواع کریدور
ـ کریدور تجاری داخلی
این نوع کریدور به مسیرهایی گفته می شود که برای حمل و نقل کالا و مسافران درون یک کشور به کار می روند. این کریدورها معمولا از شبکه های جاده ای، ریلی، هوایی و دریایی داخلی تشکیل شده اند. و به توسعه اقتصاد داخلی، ایجاد اشتغال، افزایش امنیت و کاهش ترافیک کمک می کنند. شما عزیزان میتوانید جهت دریافت اطلاعات بیشتر با تاژ ترخیص در تماس باشید.

ـ کریدور تجاری خارجی
این نوع کریدور به مسیرهایی گفته می شود که برای حمل و نقل کالا و مسافران بین یک کشور و کشورهای دیگر به کار می روند. این کریدورها معمولا از شبکه های جاده ای، ریلی، هوایی و دریایی خارجی تشکیل شده اند و به افزایش صادرات و واردات، تقویت روابط بین المللی، ایجاد بازارهای جدید و تسهیل تجارت کمک می کنند.

ـ کریدور تجاری بین المللی
این نوع کریدور به مسیرهایی گفته می شود که برای حمل و نقل کالا و مسافران بین چندین کشور به کار می روند. این کریدورها معمولا از شبکه های جاده ای، ریلی، هوایی و دریایی بین المللی تشکیل شده اند. و به اتصال قاره ها، مناطق و قطب های اقتصادی، توسعه حمل و نقل مرکب، افزایش تعاملات بین المللی و رونق اقتصادی کمک می کنند.

ـ کریدورهای بین المللی ایران
ایران به عنوان یک کشور استراتژیک در منطقه خاورمیانه و با داشتن موقعیت جغرافیایی مناسب، از کریدورهای بین المللی مهمی برخوردار است. در ادامه با تاژ ترخیص همراه باشید تا با انواع کریدور های ایران آشنا شویم.

ـ کریدور شمال-جنوب
این کریدور از روسیه به ایران و از ایران به هند و از طریق دریای عمان به شرق آسیا و اقیانوسیه ادامه می یابد. این کریدور از شبکه های جاده ای، ریلی و دریایی استفاده می کند. به افزایش تجارت بین کشورهای عضو، کاهش هزینه ها و زمان حمل و نقل بین قاره های اروپا، آسیا و آفریقا کمک می کند.

ـ کریدور شرق-غرب
این کریدور از ترکیه به ایران و از ایران به ترکمنستان، ازبکستان، قرقیزستان، تاجیکستان و چین ادامه می یابد. این کریدور از شبکه های جاده ای و ریلی استفاده می کند. و به افزایش تجارت بین کشورهای عضو، اتصال ایران به کشورهای آسیای میانه و خاور دور، توسعه حمل و نقل مرکب و ایجاد ارتباط بین قاره‌های اروپا و آسیا کمک می کند.

ـ کریدور اروند
این کریدور از بندر امام خمینی به بندر عباس و از آنجا به بندر چابهار و از طریق دریای عمان به کشورهای همسایه ادامه می یابد. این کریدور از شبکه‌های جاده‌ای، ریلی و دریایی استفاده می کند. و به افزایش تجارت بین کشورهای عضو، اتصال ایران به کشورهای خلیج فارس و اقیانوس هند، توسعه بنادر. مناطق آزاد تجاری و ایجاد ارتباط بین قاره های آسیا و آفریقا کمک می کند.

*‌ کریدور های بین المللی
ـ‌ کریدور اروپا-آسیا
این کریدور از کشورهای اروپایی به کشورهای آسیایی و از طریق ترکیه، ایران، ترکمنستان، ازبکستان، قرقیزستان و چین ادامه می یابد. این کریدور از شبکه های جاده ای، ریلی و دریایی استفاده می کند. و به اتصال اروپا به آسیا، توسعه تجارت و حمل و نقل، افزایش همکاری بین المللی و توسعه مناطق مرزی کمک می کند.

ـ کریدور آفریقا-آسیا
این کریدور از کشورهای آفریقایی به کشورهای آسیایی و از طریق مصر، سودان، اثیوپی، جیبوتی، یمن، عمان، ایران، پاکستان و هند ادامه می یابد. این کریدور از شبکه های جاده ای، ریلی و دریایی استفاده می کند.

ـ‌ کریدور آمریکا-آسیا
این کریدور از کشورهای آمریکایی به کشورهای آسیایی و از طریق کانادا، آمریکا، مکزیک، پاناما، کلمبیا، اکوادور، پرو، شیلی و آرژانتین ادامه می یابد. این کریدور از شبکه های جاده ای، ریلی و دریایی استفاده می کند. و به اتصال آمریکا به آسیا، توسعه تجارت و حمل و نقل، افزایش همکاری بین المللی و توسعه مناطق مرزی کمک می کند .

نگارنده مقاله آشنایی با کریدور و انواع آن : آقای مهندس مهدی شکوری،‌ مشاور و مدرس امور ترخیص کالا

جهت برخورداری از مشاوره ترخیص کالا می توانید با شماره ۰۹۳۸۲۶۹۵۲۷۰ تماس بگیرید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *