آشنایی با ترخیص تجهیزات پزشکی

واردات و ترخیص تجهیزات پزشکی

آشنایی با ترخیص تجهیزات پزشکی

واردات و ترخیص تجهیزات پزشکی :‌ در امر واردات کالاها، ترخیص تجهیزات و ملزومات پزشکی از مهم ترین کالاهای وارداتی کشور می‌باشد. چون یکی از مواردی که کشور در تولید آن دچار کمبود و نقصان بسیاری می‌باشد، تولید ادوات و ملزومات پزشکی است.. همین امر باعث شده است، که برای تجهیز بیمارستان‌ها و مراکز درمانی، نیاز به واردات این ادوات وجود داشته باشد.

آشنایی کلی با تجهیزات پزشکی و ترخیص تجهیزات پزشکی

تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی طیف وسیعی از دستگاه‌ها و قطعات محسوب می‌شوند، که مورد نیاز اغلب مراکز درمانی می‌باشد. یکی از دلایل واردات این کالا به کشور، پیچیده بودن تولید آنها است. کوچکترین خطایی در ساخت و کیفیت آنها منجر به زیان های جبران ناپذیری می شود. همانگونه که توضیح داده شد، علم ساخت تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی بسیار پیچیده و انحصاری است. و معدود کشورهایی هستند، که می توانند این نوع کالاها را تولید نمایند. به همین علت واردات این کالاها به کشور یک امر حیاتی می باشد.

البته ناگفته نماند که در قسمت هایی از این صنعت در کشورمان تولید کنندگان معدودی که کالاهای با کیفیت تولید می نمایند، هم داریم. تجهیزات و ملزومات پزشکی یکی از نیازهای اصلی کشور بوده و واردات این اقلام به کشور امری اجتناب‌ناپذیر می باشد. با توجه به توضیحاتی که داده شد، مشخص گردید که تجارت این کالاها و واردات آن تا چه اندازه می تواند برای تاجران و فعالان این بخش سودآور باشد.

در واردات و ترخیص کالای پزشکی مقررات و قوانین خاصی وجود دارد. که حتما وارد کنندگان در هنگام انتخاب نوع کالا و واردات باید به این مقررات اشراف کامل داشته باشند. در غیر این صورت هنگام ترخیص کالا و تجهیزات خود به مشکلات متعددی برخورد خواهند کرد. بنابراین واردکنندگان باید مطابق دستورالعمل های اداره تجهیزات پزشکی اقدام و مجوزهای مربوطه را دریافت نمایند. حتما میبایست قوانین و سلسه مراتب آن در نطر گرفته شود. یکی از ملزومات این قوانین دارا بودن کد IRC می باشد. که باید توسط وارد کننده، قبل از وارد کردن تجهیزات پزشکی به کشور اخذ نمایند.

کد IRC چیست؟

اخد کد IRC از طریق سازمان غذا و دارو می باشد. در صورت نداشتن این کد، امکان ترخیص کالای پزشکی خود را از گمرک نخواهید داشت. علاوه بر ترخیص کالا از گمرک، در صورت نداشتن این کد هیچ شرکت و ارگانی حتی امکان تولید اقلام بهداشتی و پزشکی را نخواهند داشت. اما این کد چیست و چه کاربردی دارد؟!

در واقع شرکت‌هایی که زمینه فعالیت آن ها در رابطه با اقلام پزشکی، آرایشی بهداشتی، غذایی و دارویی می باشد. حتما باید اطلاعات خود را در این سامانه ثبت کرد. یک مسئول فنی به عنوان نماینده سازمان و تایید کننده کیفیت محصولات شرکت وجود داشته باشد. این مسئول فنی نماینده تام‌الاختیار سازمان در کارخانجات و شرکت‌های درگیر در این حوزه می‌باشند. مسئول کنترل و تضمین کیفیت را برعهده دارد. حال این افراد حقوقی و مالکان شرکت‌ها برای واردات تجهیزات خود باید این کد را دریافت نمایند، تا بتوانند کالای خود را از گمرک ترخیص نمایند.

ترخیص انواع تجهیزات پزشکی

تجهیزات پزشکی طیف گسترده‌ای از ابزار و وسایل ها می شود. که می توان آن ها را به بخش‌های مختلف تقسیم بندی کرد، تا آشنایی کاملی نسبت به این تجهیزات داشته باشیم. آشنایی با تجهیزات پزشکی می تواند در انتخاب نوع تجارت در این حوزه کمک بسیار شایانی به ما نماید و با افق وسیع تری بتوان وارد این بخش از تجارت شد. حال ما در ادامه سعی می کنیم به طور مختصری این بخش ها را توضیح دهیم.

البته می توان بخش های دیگری را نیز در نظر گرفت. اما به طور کلی این تقسیم بندی می‌تواند شما را تا حد زیادی با این حوزه آشنا کند. ناگفته نماند که این تقسیم بندی بسیار کلی بوده و فقط هدف آن آشنایی شما با این صنعت می باشد. به همین دلیل برای وارد شدن به این تجارت حتما باید مطالعات بیشتری صورت گیرد و از افراد باتجربه در این زمینه مشورت های لازم صورت گیرد.

وسایل معاینه

دسته ای از وسایل عمومی هستند که غالبا مصرف بیشتری نیز نسبت به سایر وسایل و ابزارآلات پزشکی دارند و در تمام مطب‌های پزشکی، اورژانس بیمارستان ها و.. کاربرد دارند. مانند: دستگاه فشار سنج جیوه ای، دستگاه فشار سنج عقربه ای، دستگاه فشار سنج دیجیتالی، چراغ قوه، گوشی پزشکی، ترازو، اتوسکوپ، رینوسکوپ، آبسلانگ، افتالموسکوپ.

تجهیزات عمومی

همانطور که از عنوان مشخص است این دسته از وسایل نیز کاربرد عمومی داشته و علاوه بر بیمارستان در آزمایشگاه‌ها نیز کاربرد دارند. این تجهیزات شامل وسایل زیر می باشد.
برانکارد، دستگاه اتوکلاو، دستگاه فور، تخت معاینه، پاراوان، پنبه، الکل و… .

وسایل زنان و زایمان

این تجهیزات شامل چراغ معاینه نور سرد، سوآپ پنبه ای، ژل التراسونیک و دیگر تجهیزات تخصصی این دسته بندی می شود.

تجهیزات تشخیصی

تجهیزات تشخیصی از مهم ترین تجهیزات پزشکی می باشد، که به دلیل قیمت بالای آن‌ها، می تواند گزینه بسیار مناسبی برای واردات باشد. اسپیرومتر، تجهیزات فراصوتی، تجهیزات پرتوپزشکی و شنوایی سنجی نمونه ای از تجهیزات پرکابرد در این بخش می باشد.

تجهیزات درمانی

این تجهیزات برای درمان‌های سریع مورد استفاده قرار می گیرد و اغلب در مطب‌های پزشکان و بیمارستان‌ها کاربرد زیادی دارد. سرنگ، دستگاه ساکشن، آنژیوکت و آتل نمونه ای از این وسایل می باشد.

تجهیزات آزمایشگاهی

بیشترین استفاده این وسایل در آزمایشگاه ها بوده و در مطب ها و بیمارستان‌ها کاربرد زیادی ندارد. تعدادی از این وسایل شامل هود میکروبیولوژی، انکوباتور کشت باکتری، بن ماری آزمایشگاهی و دستگاه آنالیزور می باشد.

واردات و ترخیص تجهیزات پزشکی
واردات و ترخیص تجهیزات پزشکی

تجهیزات اتاق عمل

این تجهیزات مخصوص اتاق عمل بوده و این وسایل فقط در اتاق عمل یافت می شود. مهم ترین این تجهیزات عبارتند از: گازهای بیهوشی، دستگاه ساکشن، الکتروکوتر، تورنیکه ، کاپنوگراف، صندلی تابوره، اکارتورها و جدا کننده های بافتی.

 

 

 

دندانپزشکی

ادوات و تجهیزات دندانپزشکی از مهم‌ترین دسته از وسایل پزشکی هستند، که می‌تواند برای واردکنندگان بسیار پرسود باشد. زیرا این وسایل اغلب وارداتی بوده و قیمت بالایی نیز دارند. مهم‌ترین این تجهیزات عبارتند از: دستگاه ساکشن، فرز توربین، فرز آنگل، اسیداچ، باندینگ، آکریل، ماده قالب‌گیری و سایر فراورده های دندان پزشکی از جمله سیمان های پر کردن دندان است.

جمع بندی

با توجه به توضیحاتی که در مقاله داده شد می‌توان نتیجه گرفت که تجارت در حوزه پزشکی تا چه اندازه می تواند وسیع باشد. این وسعت کار باعث می شود که براساس نیازهای هر بخشی اقدام به واردات این وسایل و ادوات به داخل کشور کرد.

نگارنده مقاله آشنایی با ترخیص تجهیزات پزشکی : آقای مهندس مهدی شکوری،‌ مشاور و مدرس امور ترخیص کالا

جهت برخورداری از مشاوره ترخیص کالا می توانید با شماره ۰۹۳۸۲۶۹۵۲۷۰ تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *