چگونگی واردات زردچوبه از هند

واردات زردچوبه از هند

چگونگی واردات زردچوبه از هند

واردات زردچوبه از هند :‌ در این مقاله به چگونگی واردات زردوچه از هند به ایران می پردازیم. زردچوبه هندی یکی از بهترین و اصلی‌ترین تولیدات کشور هندوستان است و ایران نیز به عنوان یکی از مشتریان ثابت این محصول برای تامین حجم بالایی از نیاز بازار داخلی خود به واردات زردچوبه می‌پردازد. البته معمولا زردچوبه به صورت قلم فله‌ای وارد می‌شود و در کارگاه‌های داخل کشور به شکل پودر درمی‌آیند و بسته‌بندی‌شده به فروش می‌رسند.

به صورت کلی کشورمان برای تامین ادویجات خود اعم از زردچوبه، فلفل، دارچین، زنجبیل و … نیازمند واردات از کشورهای سنگاپور، مالزی، اندونزی و هندوستان است.

باتوجه به این شرایط می‌توان واردات زرد چوبه از هند را تجارتی پرسود دانست که برای انجام آن باید مجوزهای واردات و ترخیص و بهداشت را به‌دست آورد، تامین‌کننده‌ای معتمد پیدا نمود و بستر فروش این کالای وارداتی را فراهم کرد. اگر شما قصد این کار را دارید، با تاژ ترخیص همراه باشید تا فرایند کامل آن را توضیح دهیم.

واردات زردچوبه از هند
واردات زردچوبه از هند

چگونگی واردات زردچوبه از هند

به جرات می‌توان گفت 80 درصد تولید جهانی زردچوبه به هندوستان تعلق دارد و به ترتیب ایالات متحده، بنگلادش، ایران و امارات متحده عربی درصدر لیست خریداران این ادویه هستند. البته هند به خاطر آب‌وهوای خاص خود و ذخایر غنی که در حوزه‌های مختلف دارد، دیگر اقلام خوراکی را نیز صادر می‌کند. مثلا ایران برای تامین قهوه نیز به واردات و ترخیص قهوه می‌پردازد.

تجار و بازرگانان ایرانی نیز برای واردات زردچوبه ابتدا باید انواع آن‌ها را بشناسند و باتوجه به ویژگی‌های هریک بازار فروش آن در داخل کشور پیدا کنند. ممکن است نوعی از زردچوبه چندان در آشپزی ایرانی مورداستفاده قرار نگیرد و تمامی استان‌های کشور از آن استفاده نکنند. به همین خاطر باید هم نوع محصول و هم کیفیت آن بررسی شود.

خوب است بدانید که دو گونه بسیار مشهور و پرطرفدار از زردچوبه وجود دارد که در سطح جهانی خواهان زیادی دارد؛ یکی از آن‌ها زردچوبه Madras و زردچوبه Alleppey است و دیگری زردچوبه کورکومین و کورکوما که خواص ضدالتهابی و درمانی نیز دارند.

 

واردات زردچوبه

از طرف دیگر، زردچوبه هندی به اشکال گوناگونی نیز تولید و بسته‌بندی می‌شود و هر کشور بنا بر نیاز خود و میزان قیمت آن یکی از مدل‌های آن را خریداری می‌کنند. این موارد عبارتند از: زردچوبه نکوبیده، زردچوبه بسته‌ای، زردچوبه آسیاب شده، چوب زردچوبه، زردچوبه فله ای، پودر زردچوبه، زردچوبه ریشه گیاه.

علاوه‌بر نکات گفته‌شده، به خاطر شرایط جغرافیایی ایران و هند و مسافت بسیار زیاد تنها امکان حمل هوایی و حمل دریایی بار وجود دارد که هرکدام ویژگی‌های مخصوص به خود را دارند و باید حتما در این خصوص با یک شرکت حمل‌ونقل بین‌المللی همکاری کنید و مشورت‌های لازم را انجام دهید. با ما همراه باشید تا در ادامه این موضوع را بیشتر توضیح دهیم.

 

مراحل واردات زردچوبه از هند
واردات زردچوبه از هند به ایران دارای مراحل و شرایطی است و هر تاجری باید با قوانین و مقررات کشور مبدا و مقصد آشنا باشد تا بتواند بدون هیچ ضرر و زیان مالی به واردات کالا بپردازد. در ادامه گام به گام مراحل تجارت خارجی را برایتان توضیح می‌دهیم:

دریافت کارت بازرگانی
هر فرد حقوقی و حقوقی برای فعالیت در عرصه بین‌المللی و خرید و فروش انواع کالاها باید کارت بازرگانی داشته باشد. این مدرک توسط اتاق بازرگانی و با تاییدیه وزارت صمت صادر می‌شود و اگر تاکنون اقدام به دریافت کارت بازرگانی نکرده‌اید، می‌توانید به سامانه یکپارچه کارت بازرگانی هوشمند مراجعه کنید.

منبع یابی و شناسایی فروشنده زردچوبه
یافتن تامین‌کننده معتبر در هندوستان نیز مسئله‌ای بسیار مهم است. اینکه کالایی را که به شما می‌فروشد، چه کیفیتی دارد و می‌توان به دور از هرگونه حاشیه‌ای قراردادی قانونی و سودآور را با آن فرد تنظیم کرد.

معمولا تجار برای پیدا کردن فروشنده به کشور موردنظر سفر می‌کنند. برای مثال می‌توانید هنگام برگزاری نمایشگاه‌های بین‌المللی به هند بروید، به بازارهای عمده‌فروشی این کشور بروید در اینترنت جستجو کنید و مراکز تولید و فروش زردچوبه را پیدا کنید و حتی در ابتدا به صورت آنلاین با فروشندگان هندی ارتباط بگیرید.

مذاکرات تجاری و عقد قرارداد
پس از یافتن فروشنده هندی باید بر سر قیمت و سایر موارد به توافق برسید تا بتوانید قرارداد خود را ثبت کنید. در این مرحله لازم است تا مهارت‌های مذاکره را بلد باشید و درصورت بلدنبودن زبان هندی، یک مترجم همراه خود داشته باشید تا همه چیز روشن و مشخص پیش برود و نکات ریز فرهنگی و ارتباطی نیز در تعامل با هندی‌ها رعایت گردد.

دریافت پیش فاکتور یا پروفرما
پس از ثبت قرارداد باید سندی را از فروشنده دریافت کنید که پیش فاکتور یا پروفرما اینویس (proforma invoice) نام دارد. این سند حاوی کلیه اطلاعات قرارداد و کالاست که شامل: مشخصات کامل فروشنده و خریدار، زمان تحویل کالا، مبدأ کالا، شرایط پرداخت، قیمت واحد و کل، مهلت اعتبار، نوع و تعداد کالا، مقصد نهایی کالا، نحوه پرداخت وجه کالا، ابعاد کالا و وزن خالص و ناخالص کالا می‌شود.

ثبت سفارش کالا و اخذ مجوزهای واردات
فراموش نکنید که باید در ایران مجوزهای لازم برای واردات زردچوبه را دریافت کنید. از مجوز ثبت سفارش کالا در سامانه جامع تجارت گرفته تا مجوز وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو.

البته وقتی در سامانه ntsw.ir ثبت نام کنید، اطلاعات دقیق‌تری نیز به دست خواهید آورد و با کد تعرفه کالایتان، ممنوعیت‌های گمرکی و … آشنا خواهید شد.

ثبت اظهارنامه گمرکی
اولین مرحله از تشریفات گمرکی اظهارکردن کالا به گمرک است. یعنی وقتی کالا قرار است وارد گمرک شود، کارشناسان باید با ویژگی‌های بار آشنا شوند و بدانند که دقیقا چیست. به همین خاطر صاحب کالا وظیفه دارد تا سند اظهارنامه گمرکی را پر کند و اطلاعاتی نظیر مشخصات گمرک، زمان ثبت کالا، کشور مبدأ و مقصد، نحوه حمل کالا، تعداد و وزن و ارزش کالا را در آن ثبت نماید.

حمل‌ونقل بین‌المللی بار
شما برای حمل زردچوبه یا باید حمل دریایی به هند را انتخاب کنید یا از طریق هواپیماهای باری محموله را به ایران ارسال نمایید. در حمل هوایی هرچند که قیمت آن بسیار بالاتر است اما سرعت و امنیت زیادی دارد و در کوتاه‌ترین زمان ممکن بار به گمرک فرودگاه مقصد می‌رسد.

با این حال در حمل دریایی وضعیت متفاوت است؛ با اینکه مدت زمان بیشتری طول می‌کشد تا بار به مقصد برسد اما قیمت پایین‌تر و به‌صرفه‌تری دارد. در ایران نیز گمرکات بندر شهید رجایی بندرعباس، بندر لنگه و بندر بوشهر مراکزی هستند که می‌توانند بار زردچوبه را در آنجا دریافت و ترخیص کرد.

تشریفات گمرکی
پیش از آنکه ترخیص کالا انجام شود، بازرسان و کارشناسان گمرک موظفند تا محموله را بررسی کنند مدارک و مجوزها را بسنجند و صاحب کالا نیز مدارکی همچون ترخیصیه را به گمرک ارائه دهند.

ترخیص کالا از گمرک
آخرین مرحله از واردات کالا ترخیص زردچوبه از گمرک است که ترخیص کار مسئولیت آن را برعهده دارد. در این بخش کلیه هزینه‌ها و مالیات‌ها پرداخت می‌شود و پس از دریافت سند ترخیص و قبض انبار، مجوز بارگیری صادر می‌گردد.

 

تعرفه گمرکی زردچوبه
زردچوبه در طبقه‌بندی گمرکی کالاهای غذایی و ادویه‌‌هاست و کد تعرفه گمرکی این کالا عدد 09103000 است. به صورت کلی HS Code معرف کالای وارداتی به شمار می‌رود و از طریق آن می‌توان با کلیه مشخصات و جزئیات کالا آشنا شد. حتی از طریق این کد می‌توان فهمید که کالا برای واردات به چه مجوزهایی نیاز دارد، حقوق گمرکی یا همان حقوق ورودی کالا چه میزان است و آیا محموله در دسته کالاهای غیر مجاز و ممنوع قرار می‌گیرد یا نه.

مدارک لازم برای ترخیص و واردات زردچوبه
پس از دریافت کارت بازرگانی، گرفتن مجوز سازمان وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو در اولویت قرار دارد تا محصول شما مطابق با استاندارد غذا و محصولات کشاورزی وارداتی به ایران باشد.

علاوه‌ بر این، برای واردات زردچوبه به ایران باید اسناد و مدارک تجاری را نیز تهیه کرد و در فرایند کار به نهادهای مربوطه و بازرسان ارائه داد. مدارکی همچون:

  • فاکتور فروش
  • پکینگ لیست
  • گواهی مبدا
  • گواهی بازرسی کالا
  • مجوزهای واردات
  • بارنامه
  • مجوز ثبت سفارش کالا
  • بیمه‌نامه
  • ترخیصیه
  • قبض انبار
  • پروانه سبز گمرکی
  • واردات زردچوبه از هند

 

هزینه واردات زردچوبه از هند
سنجیدن میزان هزینه‌های واردات زردچوبه برای هر تاجری ضرورت دارد و دانستن آنکه برای شروع کار چه میزان سرمایه لازم است، می‌تواند چشم‌انداز و آینده یک تجارت را نشان دهد.

اما باتوجه به نوسانات نرخ ارز، مناسبات میان کشور ایران و هند و تغییرات اقتصادی و سیاسی در سراسر جهان، نمی‌توان عددی ثابت برای این کار ارائه کرد. اما در این بخش می‌توانیم عوامل تاثیرگذار بر هزینه واردات زردچوبه هندی را نام ببریم تا بتوان مقدار آن را به صورت حدودی محاسبه کرد.

درنهایت پیشنهاد می‌کنیم حتما با کارشناسان این حوزه درتماس باشید و با شرکت حمل و نقل نیز مشورت بگیرید. حتی می‌توانید برای استعلام قیمت و شرایط واردات و حمل بار با کارشناسان تاژ ترخیص درارتباط باشید.

  • هزینه سفر به هند (در صورت نیاز به سفر برای بررسی و خرید زردچوبه)
  • هزینه خرید زردچوبه
  • هزینه بازرسی کالا
  • بیمه کردن بار
  • حمل و نقل بین‌المللی (هوایی یا دریایی)
  • هزینه‌های تشریفات گمرکی
  • انبارداری در داخل یا خارج از گمرک
  • پرداخت مالیات‌ها و عوارض گمرکی
  • دریافت مجوزهای واردات
  • فرایند ترخیص کالا از گمرک

 

کلام آخر

زردچوبه یکی از اقلام اصلی وارداتی از هند به ایران است و نیازهای بازار داخلی را رفع می‌کند. اگر شما قصد تجارت با هندی‌ها را دارید و می‌خواهید به واردات زردچوبه بپردازید، حتما درباره گیاه زردچوبه تحقیق کنید و مشتری آن را پیدا نمایید تا سودآوری‌تان تضمین‌شده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *