آشنایی با مفهوم کراس استافینگ
مفهوم کراس استافینگ : یکی از اصطلاحات مهم در بازرگانی خصوصا حوزه حمل و نقل دریایی، کراس استافینگ است . کراس استافینگ یکی از روش های حمل و نقل دریایی است که از طرفداران بسیاری دارد. این روش پرکاربرد در حمل و نقلهای دریایی استفاده می شود. که برای انتقال کالاها از یک بندر سوم به دو بندر هدف صورت میگیرد. در این مقاله قصد داریم بیشتر با این موضوع آشنا شده و آنرا بررسی کنیم. پس تا انتها با شرکت تاژ ترخیص همراه باشید.
تعریف کراس استافینگ
کراس استافینگ به معنای انتقال بار از مبدا به مقصد با وجود یک توقف است. به این صورت که محموله از مبدا حرکت کرده و در بین راه در یک مقصد سوم توقف کرده. و بار از کانتینر تخلیه شده و مجدد بارگیری می شود. به این روش کراس استافینگ می گویند.
معنای CFS در کراس استافینگ
بطور کلی به انبار کانتینر ها CFS می گویند. در این مناطق ابتدا کانتینرها دریافت و تخلیه شده و پس از باز کردن مجدد در محموله و کانتینری جدید به گیرنده تحویل داده می شود. در این انبارها امکان جابجایی و نگهداری انواع کالاهای تجاری، دولتی و عمومی وجود دارد. البته باید توجه داشت که این موارد رو میتوان در انبار های شخصی نیز انجام داد.
کاربرد کراس استافینگ
همانطور که گفتیم کراس استافینگ یکی از پرطرفدار ترین روش های حمل و نقل دریایی است. که میتواند مزیتهای فراوانی هم برای فرستنده و هم برای گیرنده داشته باشد.در ادامه میخواهیم به شما همراهان شرکت تاژ ترخیص کاربردهای این روش را معرفی کنیم.
صرفه جویی در زمان و مکان: زمانی که بندر مقصد از فضا و زمان کافی برای دریافت و نگهداری محموله برخوردار نباشد، می توان از کراس استافینگ استفاده کرد. همچنین میتوان محموله هارا بصورت بار های کوچیکتر تقسیم کرده تا در بندر مقصد از فضای کمتری استفاده شود.
محدودیت در مسیر: در صورتی که برای رسیدن محموله از مبدا به مقصد محدودیتی در مسیر وجود داشته باشد، از روش کراس استافینگ استفاده می شود.
تحریم: در صورتی که کشور مقصد دارای شرایط سیاسی محدود و یا تحریم باشد، از این روش استفاده می شود.
هزینه کراس استافینگ
به طور کلی هزینههای این روش نسبت به روش های دیگر بیشتر است. نمی توان گفت که هزینه نهایی برای تمامی کالا ها به چه صورت است زیرا این محاسبه به فاکتورها و موارد زیادی بستگی دارد. مواردی همچون نوع بستهبندی کالا، ماهیت کالا، شرایط نگهداری و حمل و نقل و همینطور تجهیزات مورد نیاز از جمله فاکتور هایی هستند که در هزینه نهایی تاثیرگذار هستند.
برای استفاده بهینه از این روش، باید توجه و هماهنگی دقیق بین شرکتها و بنادر به همراه برنامهریزی جامع و کاربردی انجام شود. می توانید برای تسریع در حمل و نقل کالا و تجهیزات از شرکت های حمل و نقل و لجستیک نیز کمک بگیرید.
چه کالاهایی نیاز به کراس استافینگ دارند؟
شما همراهان شرکت تاژ ترخیص باید بدانید که بطور کلی کالاهایی که بدلیل محدودیت و تحریم امکان ورود مستقیم به یک کشور را ندارند، باید از این روش استفاده کنند. در کشور ایران برخی از کالاها بدلیل شرایط محدود سرویسدهی و همینطور تحریمها، به این روش وارد گمرک کشور میشوند.
اهمیت سلامت کالا در کراس
به این دلیل که کالا در این روش مسیر طولانیتری را طی میکند. و فرآیند تخلیه و بارگیری مجدد را دارد، امکان آسیب رسانی به آن وجود دارد. به همین دلیل استفاده از روش های مناسب مانند بیمه و همینطور روش نگهداری ایمن از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
نگارنده مقاله آشنایی با مفهوم کراس استافینگ : آقای مهندس مهدی شکوری، مشاور و مدرس امور ترخیص کالا
جهت برخورداری از مشاوره ترخیص کالا می توانید با شماره ۰۹۳۸۲۶۹۵۲۷۰ تماس بگیرید.