مفهوم بروکری در صادرات

مفهوم بروکری در صادرات

مفهوم بروکری در صادرات

مفهوم بروکری در صادرات : همانطور که علاقه مندان و فعالان حوزه تجارت می دانند، دنیای تجارت پیچ‌وخم‌های بسیار زیادی دارد و همین موضوع پیداکردن مسیر درست و عبور از موانع و چالش‌های تجارت را برای بسیاری از تجار به‌خصوص آنهایی که به‌تازگی در مسیر تجارت قدم گذاشته‌اند سخت کرده است. بروکری در صادرات مانند یک راه میان‌بر است و به شما کمک می‌کند تا به‌راحتی از این مسیر پر پیچ‌وخم عبور کنید.

پس اگر در ابتدای راه صادرات هستید و می‌خواهید بروکر صادراتی انتخاب کنید، اما نمی‌دانید که بروکری در صادرات یعنی چه و چگونه می‌توان بروکر صادراتی مورداعتمادی انتخاب کرد، با تاژ ترخیص، تا انتهای این مقاله همراه باشید.

در این مقاله، گام‌به‌گام با وظایف و مسئولیت‌های بروکر صادراتی آشنا می‌شویم و به شما می‌گوییم چگونه بروکری مورد اعتماد انتخاب کنید.

 

مفهوم بروکری در صادرات 
در دنیای پیچیده تجارت بین‌المللی، پیداکردن خریداران مناسب و انجام معاملات سودآور می‌تواند چالش‌برانگیز باشد. در چنین شرایطی بروکری در صادرات به‌عنوان یک راه‌حل کارآمد، می‌تواند مسیر تجارت را برای شما هموارتر کند.

اما اصلا بروکری در صادرات یعنی چه؟ بروکری در صادرات که به آن واسطه‌گری یا دلالی در صادرات کالا نیز گفته می‌شود به فرایندی گفته می‌شود که در آن بروکرها به‌عنوان یک واسطه میان شما و خریداران خارجی عمل می‌کنند. آنها به‌واسطه شبکه ارتباطی گسترده‌ای که دارند و تجربه فراوان در زمینه واردات کالا و صادرات، بهترین خریداران را برای کالای شما پیدا کرده و به شما کمک می‌کنند تا معامله‌ای پرسود داشته باشید

چگونگی کار بروکرهای صادرات 
بروکرهای صادراتی پیداکردن کردن بهترین خریداران خارجی فعالیت‌های مختلفی را انجام می‌دهند. موارد زیر برخی از مهم‌ترین فعالیت‌هایی است که بروکرها انجام می‌دهند:

1. پیداکردن خریدار
در اولین قدم بروکر تحقیقات بازار را آغاز کرده و با استفاده از شبکه ارتباطات خود، لیستی از خریداران بالقوه در بازار هدف را تهیه می‌کند. این لیست شامل شرکت‌ها، توزیع‌کنندگان و خرده‌فروشانی است که به‌احتمال زیاد به خرید کالای شما علاقه‌مند هستند.

2. برقراری ارتباط با خریداران
در دومین مرحله بروکر شروع به برقراری ارتباط با خریداران بالقوه که لیستشان را در مرحله قبل پیدا کرده بود می‌کند و کالای شما و مزایای آن را به آنها معرفی می‌کند. این ارتباط می‌تواند از طریق ایمیل، تماس تلفنی، شرکت در نمایشگاه‌ها و یا روش پیشنهادهای انجام شود. مثلا اگر بخواهید صادرات کالا به دبی داشته باشید، بروکر لیستی از مشتریان و واردکنندگان کالا اماراتی را داشته و آنها را بررسی می‌کند.

پس از برقراری ارتباط اولیه، بروکر با ارائه پیشنهادهای دقیق و متناسب با نیاز هر خریدار، شانس معامله را افزایش می‌دهد. پیشنهادهایی شامل قیمت، شرایط پرداخت، زمان تحویل و سایر موارد.

3. مذاکره و توافق با خریدار
درصورتی‌که خریدار تمایل به خرید داشته باشد، بروکر برای رسیدن به توافق نهایی وارد مذاکره با طرف مقابل می‌شود. این مذاکرات شامل بحث در مورد قیمت، شرایط پرداخت، جزئیات قرارداد و سایر موارد مربوطه است. اگر می‌خواهید اطلاعات بیشتری درباره اصول مذاکره تجاری به دست آورید حتما پس از خواندن این مقاله سری به مطلب اصول مذاکره تجاری بزنید.

4. آماده‌سازی مدارک
در این مرحله پس از آن که بروکر با خریداران وارد مذاکره شد و به درباره موضوعاتی مثل نحوه پرداخت، روش حمل، مسئولیت‌ها و غیره با خریدار به توافق رسید. تمامی مدارک و اسناد لازم را برای انجام صحیح و بدون مشکل مذاکره آماده می‌کند.

5. پیگیری وصول پول
در نظر داشته باشید که بروکر باید تا زمان نهایی‌شدن معامله و امضای قرارداد باید پیگیر وصول پول و سایر موارد باشد. مثلا اگر در فرایند قرارداد اختلافات احتمالی ایجاد شود، بروکر وظیفه دارد تا زمان حل اختلافات همه موارد را مورد بررسی قرار دهد.

مزایای استفاده از بروکری در صادرات
همکاری با بروکر و سپردن امور صادرات به این افراد برای صادرکنندگان به‌خصوص آن دسته از افرادی که به‌تازگی تجارت را آغاز کرده‌اند، مزایای بسیار زیادی دارد. در ادامه برخی از مهم‌ترین مزایای استفاده از بروکر در روند صادرات کالا را بررسی می‌کنیم.

مفهوم بروکری در صادرات
مفهوم بروکری در صادرات

مزایای بروکر صادراتی

1. شناسایی فرصت‌های جدید بازار
بروکرها می‌توانند به شما در پیداکردن مشتریان جدید در بازارهای بین‌المللی کمک کنند. آنها شبکه گسترده‌ای از مخاطبان دارند و می‌توانند شما و محصولات و خدماتتان را به خریداران در سراسر دنیا معرفی کنند.

علاوه‌براین، بروکرهای صادراتی می‌توانند در توسعه استراتژی‌های صادرات برای ورود موثرتر به بازار کمک کنند. آن‌ها اطلاعات کاملی درباره شیوه‌های تجارت در کشورهای مختلف دارند و تفاوت‌های فرهنگی در کشورهای مختلف به‌خوبی می‌شناسند و به همین خاطر می‌توانند به صادرکنندگان کمک کنند تا متناسب با بازار هدف، استراتژی صادراتی خود را تنظیم کنند.

2. دانش و تخصص در تجارت بین‌الملل
بروکرها از دانش و تخصص عمیقی در زمینه تجارت بین‌المللی، واردات و صادرات دارند و قوانین و مقررات تجارت و الزامات آن را به‌خوبی می‌شناسند. به کمک بروکرهای صادراتی می‌توانید پیچیدگی‌های فرایند واردات و صادرات از قبیل ترخیص کالا از گمرک، نحوه دریافت مجوزهای صادرات، ارزش‌گذاری صادراتی، تکمیل و ارائه اسناد و مدارک و غیره را با اطمینان بیشتری رفع کنید و متناسب با قوانین و مقررات تجارت و به‌صورت قانونی صادرات کالا داشته باشید.

3. بازاریابی و تبلیغات
یکی از دیگر مزایای بروکرها بازاریابی و تبلیغات است. بروکرها می‌توانند به شما در بازاریابی و تبلیغات محصولات یا خدماتتان در بازارهای بین‌المللی کمک کنند. آنها می‌توانند به شما کمک کنند تا در نمایشگاه‌های بین‌المللی مرتبط با حوزه کاری خود شرکت کنید و محصولاتتان را معرفی کنید. علاوه بر این شما می‌توانید به کمک بروکرها کمپین‌های تبلیغاتی موثری راه‌اندازی کنید و بدین ترتیب ورودی موفق به بازارهای بین‌المللی داشته باشید.

4. انجام بهتر امور لجستیکی صادرات
برای آن که بخواهید کالایی را از ایران به ترکیه، چین، امریکا یا دیگر کشورها صادر کنید باید مجموعه‌ای از فعالیت‌های لجستیکی نظیر حمل بار، انبارداری، بیمه و غیره را انجام دهید. انجام هر کدام از این مراحل پیچیدگی‌های بسیار زیادی دارد و اگر اطلاعات کافی درباره نحوه انجام آن نداشته باشید قطعا در مسیر صادرات با مشکلات بسیار زیادی روبه‌رو خواهید شد.

بروکرها به شما کمک می‌کنند تا امور لجستیکی صادرات از قبیل: حمل و نقل بین المللی، انبارداری، بیمه و غیره را به‌درستی انجام دهید. آنها با شرکت‌های حمل‌ونقل معتبر همکاری دارند و این موضوع باعث می‌شود تا محصولاتتان به‌موقع و به روشی مقرون‌به‌صرفه به دست مشتریان برسد.

5. ارائه خدمات مالی
یکی از دیگر مزایایی که کمک‌گرفتن از بروکرها برایتان دارد، انجام بهتر امور مالی است. بروکرها به شما کمک می‌کنند تا امور مربوط به تامین مالی صادرات را بهتر انجام دهید. علاوه‌براین، بروکرها به شما کمک می‌کنند تا منابع مالی، مانند خطوط اعتباری و ضمانت‌نامه‌های صادراتی را بهتر و سریع‌تر پیدا کنید.

6. کاهش ریسک‌های صادرات
مدیریت ریسک از دیگر مزایایی کارکردن با بروکرهای صادراتی است. کمک‌گرفتن از بروکر به شما کمک می‌کند تا با آرامش خاطر بیشتری مراحل صادرات را انجام دهید و تنها بر روی اموری تمرکز کنید که مهارت کافی در آنها دارید. یعنی تولید محصولات باکیفیت را شما انجام دهید و سایر امور صادرات مثل امور گمرکی، حمل‌ونقل، بیمه و غیره را بر دوش بروکر بیندازید.

معایب استفاده از بروکری در صادرات کالا
در کنار مزایای متعددی که استفاده از بروکر صادرات می‌تواند برای صادرکنندگان داشته باشد، این روش معایبی نیز دارد که باید قبل از تصمیم‌گیری به آنها توجه کرد:

  • یکی از اصلی‌ترین معایب استفاده از بروکر صادراتی، افزایش هزینه‌های صادرات است. بروکرها برای ارائه خدمات خود، دستمزد دریافت می‌کنند که این امر می‌تواند به طور قابل‌توجهی بر سود نهایی شما تاثیر بگذارد.
  • استفاده از بروکر به معنای واگذاری بخشی از فرآیند صادرات به شخص ثالث است. این امر می‌تواند برای شما اگر جز آن دسته از افرادی هستید که تمایل به حفظ کنترل کامل بر تمام مراحل صادرات دارید، چالش‌برانگیز باشد.
  • در برخی موارد، ممکن است شفافیت کافی در مورد نحوه عملکرد بروکر و نحوه محاسبه دستمزد او وجود نداشته باشد. این امر می‌تواند برای شما نگران‌کننده باشد.
  • انتخاب بروکر صادرات مناسب می‌تواند فرآیندی زمان‌بر و دشوار باشد. شما باید تحقیقات گسترده‌ای انجام دهید و رزومه و سابقه بروکرهای مختلف را به دقت بررسی کنید تا بتوانید بروکری را پیدا کنید که به طور کامل به نیازها و خواسته‌های شما پاسخ دهد.
  • در برخی موارد، ممکن است بروکر تخصص کافی در زمینه صادرات کالای مورد نظرتان نداشت باشد. این امر می‌تواند منجر به بروز مشکلاتی در فرآیند صادرات و یا از دست رفتن فرصت‌های تجاری شود.
  • استفاده از بروکر به معنای وابستگی شما به بروکر برای انجام امور مربوط به صادرات است. این امر می‌تواند در برخی موارد مشکلاتی را به وجود آورد، به خصوص اگر بروکر به تعهدات خود عمل نکند یا در انجام وظایف خود کوتاهی کند.

ویژگی‌های بروکر صادرات
انتخاب یک بروکر صادراتی مناسب و قابل‌اعتماد می‌تواند نقش مهمی در موفقیت تجارت بین‌المللی شما داشته باشد. پس هنگام انتخاب بروکر، باید به دنبال فردی باشید که دارای ویژگی‌های زیر باشد:

  1. تجربه و تخصص کافی در امور صادرات داشته باشد
    دقت داشته باشید که بروکر انتخاب شده در زمینه صادرات کالا سابقه اثبات‌شده‌ای داشته باشد. همچنین دانش عمیقی درباره مفاهیم و قوانین و مقررات صادرات داشته باشد و الزامات بازار و روندهای صنعت شما را به‌خوبی بشناسد.
  2. شبکه ارتباطات قوی داشته باشد
    موضوع مهم دیگری که باید به آن توجه داشته باشید، شبکه ارتباطی است که بروکر دارد. مطمئن شوید که بروکر انتخاب شده شبکه گسترده‌ای از مخاطبان در بازارهای هدف شما را دارد. همچنین با خریداران بالقوه، توزیع‌کنندگان و سایر شرکای تجاری روابط قوی داشته باشد. متصل بودن به سازمان‌های دولتی و انجمن‌های تجاری موضوع مهم دیگری است که باید به آن توجه داشته باشید.
  3. مهارت‌های بازاریابی و فروش داشته باشد
    برای آن که بروکر بتواند محصولات شما را در بازارهای خارجی بفروشد باید مهارت خوبی در زمینه بازاریابی و فروش داشته باشد. پس حتما این موضوع را بررسی کنید و مطمئن شوید که بروکر انتخاب شده این مهارت را داشته باشد. اگر بروکری که برای انجام امور صادرات انتخاب کرده‌اید مهارت لازم در حوزه بازاریابی و فروش داشته باشد، می‌توانید کمپین‌های تبلیغاتی و بازاریابی موثری را توسعه دهید. علاوه بر مهارت بازاریابی، بروکر انتخاب شده باید مهارت‌های مذاکره عالی داشته باشد و بتواند بهترین معاملات را برای شما تضمین کند.
  4. متعهد به ارائه خدمات عالی و مشتری‌محور باشد
    دقت داشته باشید که بروکر انتخابی به طور فعال به سوالات و نگرانی‌های شما پاسخ دهد و شما را در هر مرحله از فرآیند صادرات راهنمایی و پشتیبانی کند. متاسفانه برخی از بروکرها بدون اطلاع به صادرکننده مراحل صادرات را انجام می‌دهند و هیچ‌گونه پاسخگویی به سوالات و نگرانی‌های وی ندارند.
  5. قابل‌اطمینان و صادق باشد
    صداقت و قابلیت اطمینان فاکتور مهم دیگری است که باید به آن توجه داشته باشید. پس حتما بررسی کنید که بروکر سابقه‌ای شفاف داشته باشد و در مورد هزینه‌ها و شرایط کاری اطلاعات دقیق و شفافی به شما بدهد. همچنین در تمامی امور منافع شما را در اولویت قرار داده و در نظر بگیرد.

مفهوم بروکری در صادرات

چگونه بروکر صادرات را انتخاب کنیم؟
انتخاب بروکر صادراتی مناسب، مثل انتخاب یک راهنمای باتجربه در سفر به سرزمینی ناشناخته است. این انتخاب می‌تواند مسیر تجارت شما را به سمت موفقیت یا شکست سوق دهد پس بسیار مهم است که انتخابی درست داشته باشید.

در ادامه به شما می‌گوییم که چگونه بروکر صادراتی مناسبی انتخاب کنید:

1. جستجو کنید
گشت‌وگذار در وب‌سایت‌ها و دایرکتوری‌های آنلاین به شما کمک می‌کند تا لیستی از بروکرهای فعال در حوزه صادرات کالای موردنظر خود را پیدا کنید. همچنین عضویت در انجمن‌های تجاری و مطالعه نشریات مرتبط با حوزه کاری نیز می‌تواند اطلاعات ارزشمندی در مورد بروکرهای باتجربه و متخصص به شما ارائه دهد.

2. تخصص و خدمات ارائه شده را بررسی کنید
در دومین گام باید وب‌سایت، بروشور و خدمات ارائه شده بروکر را ارزیابی کنید و از تخصص و تجربه آنها در بازارهای هدف، صنعت و سابقه موفقیتشان آگاه شوید. سعی کنید بروکرهایی را انتخاب کنید که سابقه فعالیت طولانی در این زمینه دارند و از اعتبار و حسن شهرت خوبی برخوردارند و به‌روزترین اطلاعات و دانش را در مورد قوانین و مقررات صادرات و بازارهای هدف دارند.

3. رزومه و اعتبار بروکرها را بررسی کنید
برای بررسی اعتبار بروکرها، از آنها بخواهید تا لیستی از مشتریان قبلی خود ارائه دهند. با آنها تماس بگیرید و در مورد تجربیاتشان، میزان رضایت و تعهد بروکر به موفقیت آنها سوال کنید. می‌توانید با جستجو در اینترنت، نظرات و تجربیات سایر صادرکنندگان را در مورد بروکرهای مختلف بررسی کنید.

به دنبال بروکرهایی باشید که به طور فعال در شبکه‌های بین‌المللی تجارت حضور دارند و به خریداران بالقوه در سراسر جهان دسترسی دارند

4. هزینه‌ها را شفاف کنید و قراردادی روشن امضا کنید
در مورد تعرفه‌ها و ساختار هزینه از بروکر سوال بپرسید و مطمئن شوید که هزینه‌ها با بودجه و بازه سرمایه مورد انتظار شما هم‌خوانی دارد. شرایط و ضوابط قرارداد، از جمله محدوده خدمات، تعهدات بروکر و معیارهای عملکرد را به‌دقت بررسی کنید. اگر سوال یا ابهامی در رابطه‌با قرارداد دارید، قبل از امضای قرارداد، هرگونه ابهام و سوالات را به طور کامل روشن کنید.

کلام آخر مقاله مفهوم بروکری در صادرات 

بروکری در صادرات اهمیت ویژه‌ای در مسیر تجارت بین‌المللی دارد. در این مقاله، راهنمایی‌های لازم را برای انتخاب درست یک بروکر کارآمد و باتجربه ارائه دادیم. با درنظرگرفتن نکات کلیدی که در این مطلب به آن اشاره شد، می‌توانید با خیالی آسوده بروکر صادراتی مطمئنی انتخاب کنید و مراحل صادرات را با خیالی آسوده پشت سر بگذرانید.

مفهوم بروکری در صادرات

نگارنده مقاله مفهوم بروکری در صادرات : آقای مهندس مهدی شکوری،‌ مشاور و مدرس امور ترخیص کالا

جهت برخورداری از مشاوره ترخیص کالا می توانید با شماره ۰۹۳۸۲۶۹۵۲۷۰ تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *