آشنایی با مراحل واردات و ترخیص لامپ
مراحل واردات و ترخیص لامپ : یکی از مواردی که حاشیه سود بالایی برای واردکنندگان به همراه دارد واردات و ترخیص لامپ می باشد. لامپها انواع گوناگونی داشته و هر کدام برای کاربردهای خاص خود مناسب است. مثلا لامپهای ال ای دی در روشنایی خانگی، محیطهای کاری، نمایشگاهها، تابلوهای تبلیغاتی و غیره کاربرد داشته و لامپهای فلزی برای کاربردهای صنعتی مناسب هستند.
واردات و ترخیص لامپ قوانین و مراحلی دارد و واردکنندگان بایستی پیش از واردات لامپ به ایران، مراحل واردات و قوانین مرتبط با آن مانند تعرفههای گمرکی، ممنوعیتهای واردات لامپ، شرایط، هزینهها، میزان واردات لامپ و غیره را با دقت بررسی نمایند.
شرایط واردات لامپ
واردات لامپ به ایران مانند هر کالای دیگری شرایط مخصوص به خود را دارد که توسط دولت برای بازرگانان در نظر گرفته شده است و واردکنندگان لامپ پیش از واردات باید این شرایط را بررسی نموده و متناسب با آن مراحل واردات را آغاز نمایند.
واردات لامپ
بررسی شرایط داخلی و میزان عرضه و تقاضا یکی از مهمترین موضوعاتی است که باید مورد بررسی قرار گیرد. همانطور که میدانید به دنبال پیشرفت تکنولوژی در صنعت نور و روشنایی مدلهای متفاوتی از لامپ تولید و وارد بازار شده است. یک واردکننده موفق بایستی به خوبی شرایط بازار را بررسی کند و متناسب با نیازهای بازار اقدام به واردات لامپ نماید. مثلا باید بررسی کند که واردات لامپ ال ای دی حاشیه سود بیشتری دارد یا واردات لامپ خودرو.
موضوع مهم دیگری که باید مورد توجه قرار گیرد این است که آیا واردات لامپ توجیه اقتصادی دارد یا خیر. واردات لامپ باید به گونهای باشد که واردکننده بتواند به سود مورد نظر خود برسد. از طرفی دقت داشته باشید که هزینههای واردات نباید بیشتر از هزینه تولید لامپ در کشور خودمان باشد. لازم به ذکر است در صورتی که هزینه تولید لامپ در کشور از هزینه واردات کمتر باشد، دولت اجازه واردات لامپ را صادر نمیکند.
توجه به ممنوعیت واردات لامپ موضوع مهم دیگری است که پیش از واردات باید به آن توجه داشت. بر اساس قوانین واردات، دولت برای واردات برخی از انواع لامپ محدودیت و ممنوعیتهایی در نظر گرفته و این بدان معناست که واردکنندگان اجازه واردات برخی از انواع لامپ را نداشته و تنها میتوانند قطعات آنها را برای مونتاژ در ایران وارد نمایند.
نحوه واردات لامپ
برای واردات کالا به ایران قوانینی خاص وجود دارد و وزارت صمت، گمرک و نهادهای مربوطه شرایطی را پیشروی واردکنندگان قرار دادهاند تا همه چیز قانونی و درست پیش برود. به همین خاطر باید با هر یک از این مراحل آشنا باشید تا بتوانید یک برنامهریزی دقیق برای کارتان داشته باشید. پیشنهاد میکنیم برای درک بیشتر این موضوع مقاله واردات کالا را مطالعه کنید. حال در ادامه به صورت تیتروار مراحل واردات و ترخیص لامپ را نام میبریم:
- دریافت کارت بازرگانی
- تحقیقات بازار و نیازسنجی
- انتخاب کشور مبدا و تامین کننده
- اعتبارسنجی و دریافت پیش فاکتور یا پروفرما
- اخذ مجوزهای واردات
- ثبت سفارش در سامانه جامع تجارت
- تکمیل اظهارنامه و ثبت اسناد و مدارک در سامانه EPL
- بیمه کردن کالا
- انتخاب شیوه حملونقل بار
- دریافت شماره کوتاژ
- انجام تشریفات گمرکی
- پرداخت هزینههای گمرکی
- دریافت قبض انبار
- ترخیص لامپ از گمرک
دقت داشته باشید که در صورتی که واردات بدون شناخت از این مراحل صورت گیرد نه تنها سودآور نخواهد بود بلکه ضررهای مالی بسیاری خواهید دید.
ترخیص لامپ از گمرک
ترخیص لامپ از گمرک یکی از مهمترین مراحل در پروسه واردات است. دقت داشته باشید که ترخیص کالا امری تخصصی بوده و نیاز به دانش و تجربه در این زمینه دارد. بنابراین اگر با این مراحل آشنا نیستید یا فرصت کافی برای آموزش ترخیص ندارید، بهتر است از یک ترخیصکار حرفهای کمک بگیرید یا مراحل ترخیص کالا را به شرکتهای معتبر ترخیص کالا بسپارید.
برای آنکه در پروسه ترخیص با مشکل روبهرو نشوید باید اطمینان حاصل نمایید که مراحل واردات به درستی و به صورت کاملا قانونی انجام شده است. در صورتی که واردات به صورت اصولی صورت نگرفته باشد ممکن است کالا به عنوان قاچاق شناخته شود. بنابراین قبل از ورود کالا به اماکن گمرکی مطمئن شوید که مجوزهای لازم دریافت شده باشد و اسناد و مدارک گمرکی به صورت کامل جمع آوری شده باشد. در ادامه به صورت مختصر با مراحل ترخیص آشنا میشویم:
- ارائه اسناد و ثبت اظهارنامه در سامانه epl گمرکی
- دریافت شماره کوتاژ
- تعیین مسیر گمرکی
- پرداخت هزینههای گمرکی
- صدور پروانه سبز گمرکی
- صدور مجوز بارگیری
- خروج کالا از گمرک
- تعرفه واردات لامپ
کد تعرفه گمرکی واردات لامپ یک کد 8 تا 10 رقمی است که برای طبقهبندی انواع لامپ در تجارت خارجی استفاده میشود. از طریق این کد میتوان اطلاعات مربوط به کالا، مجوزهای مورد نیاز برای واردات، تعرفه ورودی و غیره را شناسایی کرد. در ادامه کد تعرفه گمرکی برخی از انواع لامپ اشاره شده است:
- کد تعرفه گمرکی حباب لامپ رشتهای: 70111010
- کد تعرفه گمرکی تیوپ لامپ فلورسنت به قطر 25 میلیمتر و بیشتر: 70111020
- کد تعرفه گمرکی حباب لامپ شمعی (B-35): 70111030
- کد تعرفه گمرکی لامپ موسوم به چراغ سربسته: 85391000
- کد تعرفه گمرکی لامپ حبابی رشتهای تا 40 وات: 85392220
- کد تعرفه گمرکی لامپ حبابی رشتهای 200 وات به بالا: 85392920
- کد تعرفه گمرکی لامپ حبابی رشتهای مونتاژ شده بدون کلاهک (سرپیچ): 85392930
- کد تعرفه گمرکی لامپ خودرو: 85392940
- کد تعرفه گمرکی لامپ کم مصرف: 85393120
- کد تعرفه گمرکی لامپهای بخار جیوه یا سدیم؛ لامپهای هالوژنه فلزی: 853932
- کد تعرفه گمرکی لامپ بخار جیوه، سدیم، لامپ هالوژنه فلزی بدون کلاهک (سرپیچ): 85393240
- کد تعرفه گمرکی لامپهای قوس الکتریکی: 85394100
- کد تعرفه گمرکی لامپها و لولهها برای دوربین تلویزیون: 85402000
- کد تعرفه گمرکی سرپیچ لامپ: 85366100
- کد تعرفه گمرکی سایر اجزاء و قطعات لامپ LED: 85399030
- لامپ LED حبابی: 85395000
- لامپ LED سفینه: 85437020
- لامپ LED تابلو تبلیغاتی ثابت و تزیینی: 85399090
مدارک واردات و ترخیص لامپ
گمرک برای واردات و ترخیص لامپ به ایران بازرگانان را ملزم به ارائه اسناد و مدارکی نموده است. بنابراین اگر میخواهید به صورت اصولی واردات لامپ داشته باشید و در مدت زمانی کوتاه محمولههای وارداتی را از گمرک ترخیص نمایید لازم است با مدارک واردات آشنا باشید و پیش از ورود کالا به کشور نسبت به اخذ آن اقدام نمایید. در ادامه به صورت تیتروار مهمترین مدارک مورد نیاز برای واردات و ترخیص لامپ را نام میبریم:
- کارت بازرگانی
- فاکتور فروش
- پکینگ لیست
- گواهی مبدا
- گواهی بازرسی کالا
- مجوزهای واردات
- بارنامه
- مجوز ثبت سفارش کالا
- بیمهنامه
- ترخیصیه
- قبض انبار
- پروانه سبز گمرکی
- هزینه واردات و ترخیص لامپ
برای آنکه کسبوکارتان موفق شود و تا سالها بتوانید به تجارت خود ادامه دهید، باید همواره نسبت میان درآمد و هزینههای خود را بسنجید و همواره برای این موضوع برنامهریزی کنید. به خاطر شرایط ویژه و سختی که ایران دارد، به طور مداوم قیمت ارز درحال نوسان است و تحریمها نیز چرخه اقتصاد را کندتر کرده. به همین خاطر باید عواملی را که بر روی افزایش یا کاهش هزینهها تاثیر میگذارند، به خوبی شناخت. به صورت کلی هزینههای واردات کالا به شرح زیر است:
- هزینه سفر (در صورت نیاز به سفر برای خرید کالا)
- هزینه خرید کالا
- هزینه بازرسی کالا (در صورت نیاز به ارائه گواهی بازرسی کالا)
- هزینه بیمه
- هزینه حمل و نقل بینالمللی
- هزینههای گمرکی
- هزینه انبارداری
- هزینه مربوط به مالیات واردات
- هزینه دریافت مجوزهای واردات
- هزینه ترخیص کالا از گمرک
استانداردهای واردات لامپ
یکی از موضوعات مهم دیگری که واردکنندگان در زمان واردات لامپ باید مورد توجه قرار دهند، توجه به استانداردهای واردات است. برای آن که بتوانید به صورت قانونی و اصولی واردات لامپ به ایران داشته باشید لازم است ابعاد، نور، ولتاژ، توان، رنگ و uv لامپ استانداردهای ECR37 و ISIRI 6614 و ISIRI 6004 را داشته باشند و تاییدیههای مورد نیاز این استانداردها را داشته باشند. دقت داشته باشید در صورتی که واردات لامپ استانداردهای لازم را نداشته باشد، دولت مجوز واردات را به شما نخواهد داد.
واردات لامپ از چین
چین یکی از بهترین کشورهایی است که تجار میتوانند از طریق آن واردات لامپ داشته باشند. آمار واردات لامپ و قطعات مربوط به آن در سال 1401 نشان میدهد که بیشترین واردات لامپ به ایران از کشور چین بوده است. همانطور که میدانید به دلیل تعداد بالای نیروی انسانی در چین هزینه تولید محصولات در این کشور را پایین بوده و این موضوع سود حاصل از واردات را افزایش میدهد. علاوه بر این در کشور چین لامپهای تولید شده تنوع بالایی داشته، بنابراین میتوانید انواع لامپ ال ای دی، لامپ خودرو و غیره را از این کشور وارد کنید.
البته با وجود مزایای بسیار واردات لامپ از چین بهتر است به چند نکته مهم توجه داشته باشید. به دلیل تعداد زیاد تولیدکنندگان لامپ در چین ممکن است کیفیت لامپ تولید شده توسط برخی از تولیدکنندگان پایین باشد بنابراین بسیار مهم است که هنگام انتخاب تولید کننده دقت نظر داشته و از کیفیت کالای خریداری شده مطمئن شوید.
برای خرید لامپ شما میتوانید به سه طریق از چین خرید داشته باشید. روش اول خرید از سایتهای ارائه دهنده لامپ و محصولات روشنایی در چین است. دومین روش کمک گرفتن از شرکتهایی است که در چین دفتر دارند و خدمات خرید کالا را ارائه میدهند و روش سوم هم سفر به چین و خرید محصولات مورد نظر از بازارهای عمدهفروشی چین است.
واردات لامپ از دبی
آمار واردات لامپ در سال 1401 نشان میدهد که امارات متحده عربی دومین مبدا بزرگ وارداتی در زمینه لامپ و اجزا و قطعات مرتبط با آن است. واردات از دبی به ایران مزایای بسیاری برای واردکنندگان به همراه میآورد، برخی از مهمترین این مزایا عبارتند از:
به دلیل نزدیکی ایران و دبی هزینه حمل بار از دبی به ایران پایین بوده و به تبع هزینههای واردات به صورت چشمگیری کاهش مییابد.
به خاطر تحریمهای بینالمللی ایران، واردات لامپ از بسیاری از کشورها امکانپذیر نبوده و از طریق مسیر دبی میتوانید از این کشورها واردات داشته باشید.
نگارنده مقاله آشنایی با مراحل واردات و ترخیص لامپ : آقای مهندس مهدی شکوری، مشاور و مدرس امور ترخیص کالا
جهت برخورداری از مشاوره ترخیص کالا می توانید با شماره ۰۹۳۸۲۶۹۵۲۷۰ تماس بگیرید.