مراحل دریافت کارت بازرگانی
مراحل دریافت کارت بازرگانی : تمامی افراد حقیقی و حقوقی دارای فعالیتهای اقتصادی و تجاری در زمینههای مختلف واردات و صادرات که واجد شرایط هستند باید نسبت به دریافت کارت بازرگانی اقدام نمایند. از موارد مصرف کارت هوشمند بازرگانی می توان به پرداخت گمرک، ثبت انواع سفارش کالا و ترخیص کردن از گمرک، وارد نمودن کالاهای مختلف از مناطق آزاد کشور و… اشاره کرد .
کارت بازرگانی برای افرادی که در حوزه های اقتصادی مختلف مشغول به تجارت هستند امری بسیار ضروری و مهم به حساب می آید. با توجه به قانون تجارت و گمرک کشورمان برای آنکه فعالیت افراد و فعالان اقتصادی در حوزه های اقتصادی و تجاری مختلف مورد تایید قرار بگیرد برای هر شخص چه به صورت حقیقی و چه به صورت حقوقی کارت بازرگانی در نظر گرفته میشود .
از جمله مهمترین موارد مصرف کارت هوشمند بازرگانی می توان به پرداخت گمرک با استفاده از این کارت، ثبت انواع مختلف سفارش کالا و ترخیص کردن از گمرک، وارد نمودن کالاهای مختلف از مناطق آزاد کشور و همچنین صادر کردن محصولاتی که با قوانین جمهوری اسلامی ایران دارای مغایرت نیستند اشاره نمود.
تمامی افرادی که که قصد دریافت کارت بازرگانی را دارند ملزم هستند تا شرایط لازم برای دریافت این کارت را داشته باشند . از جمله این شرابط می توان به تابعیت ایرانی ، داشتن کارت پایان خدمت و یا کارت معافیت ، داشتن کارت بانکی معتبر و سایر موارد از این دست می باشد . در ادامه به ارائه مطالبی در رابطه با کارت بازرگانی ، شرایط دریافت و سایر موضوعات پیرامون آن پرداخته شده است .
- اولین و مهمترین شرط برای دریافت این نوع کارت این مورد می باشد که فردی که به عنوان درخواست کننده اقدام می کند حتما باید تابعیت ایرانی داشته باشد.
- در صورتی که فرد متقاضی مرد باشد باید کارت پایان خدمت یا معافیت از خدمت را ارائه نماید.
- شرط بعدی برای دریافت کارت هوشمند بازرگانی داشتن یک حساب بانکی معتبر در نزد یکی از بانک های معتبر و زیر نظر بانک مرکزی می باشد.
- لازم است فرد درخواست کننده گواهی عدم سوء سابقه و سوء پیشینه را ارائه کرده و همچنین هیچ گونه گزارشی در مورد ورشکستگی فرد وجود نداشته باشد.
- فرد در پیشینه خود هیچگونه محکومیت کیفری نباید داشته باشد و در صورت داشتن چنین مواردی از دریافت این کارت محروم می گردد.
- داشتن حداقل سه سال سابقه فعالیت در یکی از زمینه های تجاری که ترجیحاً مربوط به زمینه مورد نظر باشد از دیگر شرط های دریافت کارت بازرگانی می باشد.
- برای آنکه شما به عنوان دارنده کارت هوشمند بازرگانی بتوانید فعالیت خود را دنبال کنید حتما لازم است تا یک دفتر و یا واحد تجاری برای انجام فعالیت های خود داشته باشید.
- فرد درخواست کننده حتما باید مدرک تحصیلی دانشگاهی معتبر ارائه نماید و در صورتی که نسبت به تولید کالا اقدام می کند حتما باید مجوز لازم را از طریق وزارت تولید کشور دریافت نموده و همچنین اظهارنامه ثبتی نیز ارائه نماید.
- بعد از وارد شدن به سایت فرد متقاضی چه از نوع حقیقی و چه از نظر حقوقی لازم است تا اطلاعات و مشخصات خود را به صورت کامل وارد کرده و اطلاعات مربوط به شرکت را نیز وارد نماید.
- در مرحله بعد لازم است تا اطلاعات مربوط به فرد دارنده کارت بازرگانی وارد شده و همچنین اطلاعات ثبتی که مربوط به برگه اظهارنامه ثبت می باشد نیز به صورت تمام و کمال در سامانه به ثبت برسد.
- در مرحله بعد باید اطلاعات مربوط به نشانی و تماس اصلی وارد گردد و همچنین اطلاعات مربوط به هیئت مدیره و مدیر عامل آن شرکت نیز به صورت تمام و کمال در سامانه به ثبت می رسد.
-
در این مرحله لازم است تا اطلاعات لازم به تایید برسد و بعد از آن که فرم های مورد نیاز جهت دریافت کارت بازرگانی مورد تایید قرار گرفت لازم است تا حداقل یک رشته و حداکثر سه رشته و زمینه برای فعالیت در زمینه صادرات و واردات از سمت فرد درخواست دهنده تعیین گردد.
هزینه عضویت یکساله اتاق بازرگانی، با سرمایه زیر 30 میلیون تومان، 250 هزار تومان، با سرمایه 30 تا 200 میلیون تومان، 400 هزار تومان و با سرمایه 200 میلیون تومان به بالا، 500 هزار تومان می باشد. هزینه کارت بازرگانی یا تمدید آن نیز 44 هزار تومان و هزینه باطل نمودن تمبر، برای تمدید یا صدور کارت، 5 هزار تومان یا 10 هزار تومان می باشد.
- با توجه به هوشمندسازی نحوه دریافت کارت بازرگانی، در حال حاضر، فرایند دریافت کارت هوشمند بازرگانی، به صورت شبانه روزی، طی چهار مرحله انجام گرفته که عبارتند از: احراز هویت متقاضی، احراز صلاحیت عمومی، احراز صلاحیت تخصصی و در پایان، عضویت در اتاق بازرگانی. این نحوه دریافت، از بسیاری از دعاوی کارت بازرگانی کاسته است.
- احراز هویت متقاضیان حقیقی، از طریق استعلام از ثبت احوال و کد فراگیر اتباع، صورت گرفته و احراز هویت اشخاص حقوقی نیز به وسیله استعلام از سازمان ثبت درباره اطلاعات شرکت و مطابقت اطلاعات مدیر و شرکت انجام می گیرد.
- احراز صلاحیت عمومی، با استفاده از استعلام وضعیت نظام وظیفه، عدم سوء پیشینه و عدم اشتغال دولتی، از مراجع مربوطه، انجام می گیرد.
- نحوه انجام احراز صلاحیت تخصصی، با استفاده از استعلام محل کسب، حساب جاری متقاضی، عدم بدهی، مدرک تحصیلی، وضعیت تولید و دفاتر قانونی و تجارتی وی، می باشد.
- نکته قابل توجه آن است که این 25 استعلام ، به صورت کاملا اینترنتی، انجام گرفته و در مدت حداکثر، یک ساعت، نتیجه به اطلاع متقاضی کارت هوشمند بازرگانی خواهد رسید.