آشنایی با مراحل ترخیص نوشیدنی از گمرک
مراحل ترخیص نوشیدنی از گمرک : در این مقاله از تاژ ترخیص قرار است به موضوع ترخیص نوشیدنی از گمرک و اینکه کدام نوع نوشیدنی ها برای ورود به کشور بلامانع هستند، به طور مفصل صحبت کنیم . اگر قصد تجارت نوشیدنی به داخل کشور را دارید و مدارک مورد نیاز برای دریافت مجوز ترخیص مواد غذایی و بهداشتی را نمی دانید یا اینکه نمی دانید مدارک دریافت مجوز ترخیص مواد غذایی و بهداشتی به کجا ارائه می گردد؟ و چه سازمانی مجوز ترخیص نوشیدنی از گمرک را صادر می کند؟ با ما همراه شوید تا به جواب سوالات خود دست یابید.
ترخیص نوشیدنی از گمرک
همانطور که می دانید واردات کالا نوعی فعالیت اقتصادی و یک تجارت بینالمللی است. اما قوانین و مقررات خاص خود را دارد. لذا واردکنندگان کالا باید با این قوانین آشنا شوند و در چارچوب همین قوانین به فعالیت بپردازند. نکتهای که باید به آن اشاره شود این است که اگر تجار و بازرگانان با قوانین آشنا نباشند؛ کالایی که وارد می کنند قاچاق محسوب میشود که مشکلات و درد سرهای زیادی به دنبال دارد.
تر خیص کالا از گمرک نیز تابع قوانینی خاص است که واردکننده کالا باید از آن اطلاع داشته باشد و گرنه روند ترخیص کالا به تعویق افتاده و هزینه و خسارات زیادی به بار می آورد. در این مقاله قصد داریم به ترخیص کالا بخصوص ترخیص نوشیدنی از گمرک بپردازیم. پس اگر تمایل دارید در این مورد بیشتر بدانید با ما همراه باشید.
دسته بندی کالاهای وارداتی
به طور کلی کالاهای وارداتی به سه دسته تقسیم می شوند که به شرح زیر است:
- کالاهای مجاز که نیاز به مجوزی خاص ندارند اما داشتن مجوز ثبت سفارش قبل از ترخیص، مجوز استاندارد در زمان ترخیص و مجوز دفتر تخصیص ارز وزارت صنایع الزامی است.
- کالاهای مشروط که در زمان ثبت سفارش باید از برخی سازمانها مجوز دریافت نمود مانند اسباب بازی که باید از کانون فکری و فرهنگی کودکان مجوز گرفت
- کالاهای ممنوع که به دو دسته تقسیم می شوند دسته اول کالاهایی که ممنوعیت شرعی دارند مثل گوشت خوک و دسته دوم کالاهایی هستند که ورود آنها منع قانونی دارد و به منظور حمایت از تولیدات داخلی صورت می گیرد.
لازم به ذکر است که نوشیدنیها در دسته دوم قرار دارند و برای وارد نمودن نوشیدنیهای مجاز باید مجوز صادر شود.
آیا ورود مواد خوراکی و نوشیدنی ممنوع است؟
طبق مقررات واردات و صادرات وزارت بازرگانی ورود مواد خوراکی و نوشیدنی منعی ندارد. اما واردکننده برای دریافت مجوز باید این مدارک را ارائه دهد.
- اصل پبش فاکتور و تصویر دو برگ از آن
- اصل اوراق ثبت سفارش
- آنالیز معتبر کالا مانند مشخصات فیزیکی، شیمیایی و میکروبی
- پیش نمونه برای واردات مواد غذایی و نوشیدنی
- در صورت داشتن سابقه، ارائه تصویر پیش فاکتور قبلی
مدارک مورد نیاز برای دریافت مجوز ترخیص مواد غذایی و بهداشتی
- فاکتور کالا
- اصل نسخه دوم متقاضی
- اصل گواهی بهداشت
- اصل برگ آنالیز
نکتهای که باید به آن اشاره کرد این است که بعد از بررسی این مدارک، در گمرک نمونه برداری صورت می گیرد و به همراه برگ آنالیز به آزمایشگاههای کنترل غذا و دارو ارسال شده تا در نهایت مجوزهای لازم صادر شود.
مدارک دریافت مجوز ترخیص مواد غذایی و بهداشتی به کجا ارائه میگردد؟
این مدارک به اداره کل نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی تحویل داده میشود.
ضوابط موجود برای دریافت مجوز ورود نوشیدنیها
جهت دریافت مجوز ورود نوشیدنیها به این مدارک نیاز است.
1- اوراق ثبت سفارش
2- ارائه اصل فرمولاسیون، آنالیز کالا و مهر و امضای تولیدکننده
3 -اصل پروفرم با امضای تولیدکننده
4 -ارائه اصل گواهی بهداشت و اطمینان از قابلیت مصرف در کشور
لازم به ذکر است که فرمولاسیون کالاهای وارداتی باید مطابق استانداردهای ملی باشد. اما اگر استانداردی وجود نداشته باشد؛ واردکننده کالا باید اطلاعاتی دقیق ارائه دهد تا در کمیته علمی مربوط مورد بررسی قرار گیرد.
چه سازمانی مجوز ورود نوشیدنی را صادر میکند؟
مجوز ورود نوشیدنیها توسط سازمان غذا و دارو و بهداشت صادر می گردد.
از چه کشورهایی نوشیدنی وارد میشود؟
از کشورهای برزیل، اسپانیا، تایلند، ایرلند و بلژیک نوشیدنی وارد می شود که بیشتر شامل کنسانتره و آبمیوه است.
معمولا ترخیص کالا از گمرک و انجام تشریفات گمرکی یکی از مراحل مهم واردات کالا است که اگر واردکننده اطلاعات درستی راجع به آن نداشته باشد و اسناد و مدارک مربوط را ارائه ندهد؛ زمان زیادی تلف می شود که از نظر اقتصادی اصلا به صرفه نیست. مثلا اگر کالاهای وارداتی فساد پذیر باشند؛ خسارات زیادی به بار میآورد. به همین دلیل بهتر است در این مرحله از گروههای بازرگانی که دانش این کار را دارند استفاده نمود تا ترخیص کالا به سرعت و در زمان کمتری انجام شود.
برای ترخیص نوشیدنی از گمرک گروه های بازرگانی چه خدماتی ارائه می دهند؟
- تنظیم اظهارنامه
- تعیین ارزیاب
- گواهی بهداشت و اظهار اسناد
- اخذ مجوز بارگیری کالا از گمرک
- صدور صورت حساب و کنترل کالا
- صدور پروانه ترخیص برای نوشیدنی های وارداتی
- پرداخت وجه صورت حساب به گمرک
- کنترل نهایی در درب خروجی گمرک
- صدور بیجک کالا از گمرک
- حمل نوشیدنی با بسته بندی مناسب
آیا واردات نوشابه منع قانونی دارد؟
طبق گفته مقامات مسئول تولید نوشابه در کشور از تنوع خوبی برخوردار است و نیاز به وارد کردن این نوع نوشیدنی نیست. همچنین اعلام کردند که برندی نظیر کوکا در کشور تولید می شود که از کیفیت خوبی برخوردار بوده و تحت لیسانس کشور مربوط است. به گفته مسئولین کیفیت این محصول در همه کشورها یکسان است زیرا برپایه یک فرمول تولید می شود. به همین دلیل واردات نوشابه غیر قانونی است.
چه نوع نوشیدنیهایی منع ورود دارند؟
ورود برخی نوشیدنیها نظیر نوشیدنیهای پرشکر ممنوع است.
چه سازمانی مجوز ترخیص نوشیدنی از گمرک را صادر میکند؟
همانطور که قبلا اشاره شد مجوز ورود و ترخیص نوشیدنی از گمرک توسط سازمان غذا و دارو صادر میگردد. اما نکته قابل توجه این است که برای دریافت نمونه نوشیدنی به مجوز این سازمان نیاز نیست.
جمع بندی
همانطور که میدانید واردات مواد غذایی و انواع نوشیدنی مشکلات خاص خود را دارد. پس ورود و ترخیص این نوع کالا باید از سرعت بیشتری برخوردار باشد. تا خسارات احتمالی نیز به حداقل برسد. در این مقاله در مورد ترخیص کالا به خصوص نوشیدنی ها و مدارکی که باید برای ورود و ترخیص مواد غذایی ارائه گردد؛ صحبت کردیم. همچنین گفتیم که چه سازمانهایی مسئول صدور مجوز هستند و واردات چه نوع نوشیدنیهایی غیر قانونی است. نکته آخری که بد نیست به آن اشاره شود این است که نوشیدنی ها در گروه دهم کالایی قرار دارند. به همین دلیل سود بازرگانی و حقوق ورودی آنها نیز دو برابر است.
نگارنده مقاله آشنایی با مراحل ترخیص نوشیدنی از گمرک : آقای مهندس مهدی شکوری، مشاور و مدرس امور ترخیص کالا
جهت برخورداری از مشاوره ترخیص کالا می توانید با شماره ۰۹۳۸۲۶۹۵۲۷۰ تماس بگیرید.