آشنایی با مراحل اخذ ارز گمرکی
مراحل اخذ ارز گمرکی : در مقالات قبلی سعی ما بر این بوده تا شما عزیزان را با موارد مهم امور بازرگانی و صادرات و واردات آشنا کنیم. اخذ ارز گمرکی و مراحل آن یکی از مهم ترین و پر تکرارترین سوالاتی می باشد که بازرگانان دارند. ارز گمرکی نوعی از ارز دولتی می باشد که مخصوص واردات کالا بوده و به متعادل سازی قیمت در بازارهای داخلی کمک می کند. در ادامه قصد داریم مراحل دریافت ارز گمرکی را به شما عزیزان آموزش بدهیم. پس تا انتهای این مقاله با تاژ ترخیص همراه باشید.
تعریف ارز گمرکی
اخذ ارز گمرکی به عنوان بخشی از فرآیند واردات کالا، به واردکنندگان کمک میکند تا هزینههای مربوط به ترخیص و حقوق گمرکی را با نرخ رسمی ارز پرداخت کنند. این فرآیند با ثبت سفارش کالا در سامانه جامع تجارت آغاز میشود و پس از تأیید مراجع مربوطه، واردکننده میتواند درخواست تخصیص ارز را به بانک مرکزی ارائه دهد. در صورت تأیید بانک مرکزی، ارز تخصیصیافته از طریق بانک عامل در اختیار واردکننده قرار میگیرد تا هزینههای مرتبط با واردات، از جمله پرداختهای گمرکی، با سهولت و کنترل بیشتری انجام شود. ارز گمرکی به منظور حمایت از واردکنندگان و کاهش فشار مالی در روند واردات در نظر گرفته میشود.
مرحله اول اخذ ارز گمرکی
ابتدا وارد حساب کاربری خود در سامانه جامع تجارت شوید. سپس بر روی نقش خود (حقیقی، حقوقی یا نماینده بازرگان) کلیک کنید. از منوی سمت راست، گزینه “عملیات ارزی” را انتخاب کرده و سپس به بخش “مدیریت عملیات ارزی بانکی” بروید. در اینجا باید روی “درخواست تخصیص ارز” کلیک کنید.
مرحله دوم
در بالای صفحه، شماره ثبت سفارش مورد نظر خود را وارد کرده و سپس بر روی گزینه “ایجاد درخواست تخصیص ارز” کلیک کنید.
مرحله سوم
در این مرحله باید اطلاعات درخواست تخصیص ارز را تکمیل نمایید. توجه کنید که گزینههای هر فیلد، بر اساس اطلاعات فیلدهای قبلی نمایش داده میشود. فیلدها را به ترتیب زیر کامل کنید:
- مبلغ تخصیص ارز ثبت سفارش
- نوع ارز تخصیصی
- مبلغ به ارز نرخ روز
- نوع معامله و روش پرداخت (پیشپرداخت، حساب باز، دیداری، مدتدار)
- تعهدکننده پرداخت ارز به فروشنده خارجی
- تعیین محل تسهیلات
- مهلت بازپرداخت
- محل تأمین ارز
- نرخ ارز
- نوع درخواست
- مدت زمان (برحسب ماه)
- مهلت انقضا
- تعرفه هزینه مالی
- شرح هزینه مالی
مرحله چهارم
اگر بانک عامل نیاز به رؤیت مستندات داشته باشد، باید مستندات مربوطه را پیوست کنید. ابتدا دکمه “افزودن مستندات” را کلیک کرده و سپس مستندات را بارگذاری نمایید. پس از افزودن، روی “ثبت مستندات” بزنید. در صورت نیاز، میتوانید فایلهای پیوست را حذف کنید.
مرحله پنجم
پس از اطمینان از صحت اطلاعات وارد شده، روی “ثبت” کلیک کنید. تا درخواست تخصیص ارز ایجاد شود و منتظر نتیجه بمانید.
مرحله ششم
نتیجه درخواست شما به یکی از حالات زیر اعلام میشود:
تأیید توسط بانک مرکزی
درخواست شما با موفقیت تأیید شده. و به سامانه جامع ارزی منتقل میشود. وضعیت درخواست در منوی اصلی بهصورت “منتظر بررسی بانک” نشان داده میشود.
رد درخواست توسط بانک مرکزی
در این حالت، دلیل رد شدن درخواست اعلام شده و در منوی اصلی وضعیت “پذیرفته نشده” نمایش داده خواهد شد.
تأیید مشروط توسط بانک مرکزی
اگر درخواست شما با شرایط خاص بانک مرکزی تأیید شود. این شرایط در منوی اصلی با وضعیت “منتظر تأیید ضوابط مشروط” نمایش داده میشود. باید وارد جزئیات درخواست شده و پس از بررسی شرایط، گزینه “تأیید شروط” یا “رد شروط” را انتخاب نمایید. در صورت تأیید، درخواست مجدداً برای بانک ارسال میشود.
نگارنده مقاله آشنایی با مراحل اخذ ارز گمرکی : آقای مهندس مهدی شکوری، مشاور و مدرس امور ترخیص کالا
جهت برخورداری از مشاوره ترخیص کالا می توانید با شماره ۰۹۳۸۲۶۹۵۲۷۰ تماس بگیرید.