آشنایی با قوانین گمرک ایران
قوانین و مقررات گمرک ایران : بدون شک، برای انجام هر چه سهلتر و آسانتر مراحل گمرکی و به عنوان یک ترخیص کار، میبایست با قوانین گمرک ایران نیز آشنایی کامل داشت. این قوانین به افراد کمک می کنند تا واردات و صادرات کالا هایشان در کمترین زمان ممکن انجام شود و هیچ مشکلی برای شان به وجود نیاید. همچنین توجه داشته باشید بررسی قوانین جدید گمرک ایران می تواند از اتلاف هزینههای بیش از اندازه تا حد بسیار زیادی جلوگیری کند. اگر می خواهید به وارد و یا صادر کردن کالاهای دلخواه خود بپردازید، به شما پیشنهاد میکنیم، تا انتهای مقاله با ما همراه بمانید و قوانین و مقررات گمرک ایران را مورد بررسی و مطالعه تان قرار دهید.
قوانین و مقررات گمرک
امروزه بسیاری از افراد در تلاش هستند تا بتوانند کالاهای ایرانی که تولید کرده اند را به خارج از ایران صادر کنند. در این میان برخی از افراد نیز سعی بر این دارند که تجهیزات مورد استفاده خود را از خارج کشور وارد کنند. دراین میان باید گمرک ایران با بررسی و تحلیل قوانینی اجرا کننده، از قاچاق کالا به داخل و خارج از ایران جلوگیری کنند. شما نیز اگر تاجر و بازرگان هستید و قصد ورود و خروج کالا دارید باید بدانید قوانین گمرکی برای شما نیز خواهد بود.شما می توانید با قوانین گمرکی از نابود شدن کشور و قاچاق کالا، هدر رفتن سرمایه ملی جلوگیری کنید.
قوانین گمرکی مناطق ویژه اقتصادی به چه صورت است؟
مناطق ویژه اقتصادی برای فعالیتهای معینی به وجود آمدهاند. شما میتوانید با طرح جامع، تعیین محدوده، فعالیت مجاز و طرحهای کالبدی مناطق اقتصادی ایجاد کنید.کسانی که در این مناطق فعالیت می کنند عوارض معمول در کشور پرداخت نمیکنند. میتوان گفت تمام فعالیتهای واردات و صادرات در این مناطق گمرکی از پرداخت هرگونه عوارض معمول در کشور معاف میباشند.
قوانین گمرکی مناطق آزاد به چه صورت است؟
اگر کالاهایی که از خارج کشور و مناطق آزاد تجاری وارد مناطق آزاد شودند در زمینه ابزار و مصالح برای احداث خدمات زیربنایی باشد، با تشخیص سازمان منطقه از پرداخت عوارض فرودگاهی معاف می باشد. اما لازم است بدانید هزینه خدماتی به این کالاها تعلق خواهد گرفت. صادرات و خروج کالا از مناطق آزاد مجاز می باشد. مواد اولیه تولیدیها و کارخانههای برای صادرات و واردات از پرداخت عوارض معاف هستند ولی مشمول پرداخت هزینه خدماتی میباشند.
تحلیل قانون امور گمرکی
تمامی کسانی که قصد دارند به عنوان صادر کننده و وارد کننده در کشور فعالیت داشته باشند، باید به قوانین گمرکی آشنایی داشته باشند.شما می توانید با یادگیری بعضی از اصطلاحات با قوانین گمرکی آشنایی پیدا کنید.
اظهار کالا
اظهار کننده می بایست بر اساس قوانین گمرکی بیانیه کتبی یا شفاهی درباره رویه گمرکی کالا مشخص نماید و یا اطلاعاتی راجع به اجرای مقررات گمرک ارائه دهد.
اظهار کننده
فردی است که بیانیه اظهارکالای خود را براساس مقررات این سازمان ارائه می دهد.
اماکن گمرکی
مناطقی مانند باراندازها، فرودگاه ها، اسکلهها ، انبارها و ایستگاههای راهآهن از مناطق می باشند که تحت نظارت گمرک ایران هستند. چنین فضاهایی برای ذخیره کالا و نگهداری برای انجام فعالیت های گمرکی ایجاد شده اند.در این فضاها انبارهای اختصاصی، انبارهای گمرکی و سردخانههای عمومی وجود دارند.برای کالاهای خارجی خریداری شده در سیستم وزارت بازرگانی ثبت سفارش انجام می شود.
انواع کالا های صادراتی و وارداتی در قوانین گمرک جمهوری اسلامی ایران
کالا های ممنوع
اولین نوع از کالا ها که در قوانین گمرک در ایران به آن بسیار توجه می شود، کالا های ممنوع است. این کالاها را دولت هرگونه وارد و یا صادر کردن آن را ممنوع اعلام کرده است و گمرک حق ترخیص آنها را نخواهد داشت.
کالا های مشروط
از دیگر کالا هایی که در گمرک ها با آن برخورد می کنیم، کالاهای مشروط هستند. برای این که بتوانید چنین کالاهایی را از گمرک ترخیص کنید حتما میبایست از سازمانهای مربوطه مجوز های لازم را دریافت نمایید.
کالاهای مجاز
این کالا ها بدون نیاز به ارائه مجوز از گمرک ها ترخیص می شوند و هیچ ممنوعیتی در صادرات و واردات نخواهند داشت.
کارت بازرگانی برای وارد و صادر کردن کالا ها در قوانین گمرکات ایران
باید بدانید در قانون گمرک ایران، اگر فردی کالایی را با عنوان کالای مسافر بخواهد به داخل کشور وارد کند، نیاز به کارت بازرگانی نخواهد داشت. در غیر این صورت، برای وارد کردن هر گونه کالا می بایست در ابتدا کارت های بازرگانی خود را به گمرکها ارائه دهند.
برای ترانزیت کالاها می بایست مالیات پرداخت کرد؟
اگر ترانزیت کالا ها از یک مبدا به مقصد باشد و از چندین کشور گذر نکند، نیاز به پرداخت مالیات نخواهد بود در غیر این صورت میبایست حتما این موضوع را مد نظر خود قرار دهید.
کالاهای همراه مسافر مجاز برای خروج از کشور
همانطور که میدانید، بسیاری از افراد برای خروج از کشور تمایل دارند تا کالاهایی را با خود به همراه داشته باشند و آن ها را به خارج از کشور حمل کنند. اما باید بدانید بعضی از کالا ها را نمی توان از کشور به عنوان کالای همراه مسافر خارج نمود و در صورت مشاهده کالا توقیف خواهد شد.
طبق قوانین گمرکی ایران افراد می توانند کالا های دلخواه خود را در اندازه های کم با خود به همراه داشته باشند، اما اگر این کالا ها جنبه تجاری داشته و در مقدار زیاد حمل شوند، قطعا از خروج آن ها جلوگیری خواهد شد.
کدام کالا به هنگام ترخیص نیاز به تایید کیفیت دارد؟
بعضی از کالاها برای این که از گمرک ترخیص شوند، می بایست تایید کیفیت گردند. اما بسیاری از افراد ممکن است با خود بپرسند کدام کالا به هنگام ترخیص نیاز به تایید کیفیت دارد؟ طبق قوانین کاربردی گمرک باید بگوییم کالاهایی که به هر گونه گواهی بهداشت ، اموزش پزشکی، سازمان دامپزشکی نیاز داشته باشد، میبایست پیش از ترخیص کیفیت آن بررسی و سپس تایید گردد که دانستن این موضوع خالی از لطف نخواهد بود.
دقت داشته باشید اگر به هر دلیلی محصول مد نظر از کیفیت مناسب برخوردار نباشد، به مراجع قانونی سپرده می شود و اشخاص حق ترخیص آنها از گمرکهای کشور را نخواهند داشت.
کدام گروه از محصولات کالای تجاری محسوب نمی شود؟
قانون گمرک در ایران بعضی از کالا ها را تجاری و بعضی دیگر را غیر تجاری اعلام کرده است که باید به آنها توجه داشته باشید. بعضی از این موارد عبارت اند از:
- هرگونه لوازم اموزشی و فرهنگی
- تجهیزات صنعتی واحدهای تولیدی فاقد کارت بازرگانی
سود بازرگانی در قوانین گمرک از چه طریق به دست می آید؟
- حق انحصار
- عوارض شهرداری
- عوارض گمرکی
- عوارض اسفالت
- حق ثبت سفارش