مهم ترین دلایل برای صادرات کالا به قطر

صادرات کالا به قطر

مهم ترین دلایل برای صادرات کالا به قطر

صادرات کالا به قطر : آشنایی کامل با صادرات کالا به قطر

صادرات کالا به قطر یک گزینه بسیار مناسب برای سرمایه‌گذاری می‌باشد. چون کشور قطر یکی از ثروتمندترین کشورهای دنیا به حساب می‌آید. با توجه به منابع غنی موجود در ایران و همینطور مسافت کوتاه، صادرات به قطر برای کشورمان خیلی مقرون به صرفه است‌. امروزه وجود اختلاف قطر با سایر کشورها از جمله امارات و عربستان باعث رشد صادرات به قطر از طرف بعضی از کشورهای دیگر مانند ایران شده است.

کمبود زمین‌های کشاورزی و آب و هوای خشک در قطر، موجب شده که این کشور از سایر کشورها محصولات خود را وارد کند و تبدیل به یکی از بزرگترین کشورهای واردکننده محصولات کشاورزی شود. این کشور ثروت خود را از راه صادرات منابع طبیعی از جمله گاز و نفت به دست می‌آورد.

مراحل صادرات کالا به قطر
برای صادرات به قطر کشورهای صادرکننده باید به صورت گام به گام پیش بروند که اولین گام عبارت است از:
-کشورهای صادرکننده انواع کالا و ملزومات با هدف ورود به بازارهای محلی قطر به یک وکیل و مشاوره حقوقی خبره نیاز دارند تا با آشنایی کامل با قوانین و مقررات این کشور، آنان را در راستای یک تجارت موفق یاری کنند. برای تجارت و صادرات کالا به این کشور نیاز است که قبل از راه‌اندازی تجارت خود با این کشور حداقل برای یک بار هم شده به قطر سفر کنید.
-نیاز است که برای کارهای قانونی در امر صادرات یک وکیل خوب و باتجربه شما را همراهی کند.
ذکر این نکته لازم است که در قطر بازاریابی هم به شیوه سنتی و هم به شیوه دیجیتال وجود دارد.
موارد صادرات به قطر از ایران
صادرات کالا به قطر
صادرات کالا به قطر
کشورهای زیادی مانند ترکیه و ایران به واسطه صادرات به قطر هزینه‌ی زیادی را از راه تجارت تره بار و محصولات غذایی به دست می آورند. البته اول باید کالاهای را که مورد نیاز قطر است شناسایی کنند. در واقع می توان گفت که بیشتر از هفتاد و سه درصد از موارد صادرات به قطر از ایران عبارتند از:
-فولاد
-محصولات شیمیایی
-آهن آلات
-محصولات کشاورزی
-سیمان
-گچ
-حیوانات زنده
-آهک
-روغن نباتی و حیوانی
10دلیل صادرات به قطر
برای صادرات به قطر ده دلیل وجود دارد که عبارتند از:
۱-همسایگی با ایران و وجود مرزهای دریایی زیاد با این کشور
۲-داشتن رابطه سیاسی مناسب بین قطر و ایران
۳-قطر کشوری بی حاشیه و آرام، بدون جنگ و مناسب برای تجارت و کسب و کار است.
۴-کمبود تخصص در حوزه های گوناگون در این کشور
۵-وجود جمعیت عظیم کاخ‌نشین و ثروتمند در این کشور
۶-پتانسیل بسیار بالای کشور قطر برای گردشگری و ترانزیت کالا
۷-تحریم شدن کشور قطر توسط کشورهای عربی در خاورمیانه و بیشتر شدن اختلاف در این کشورها که در آخر موجب محاصره اقتصادی قطر شد
۸-نبود یک قانون منظم و دقیق برای وارد کردن مواد غذایی و کشاورزی
۹-قطع واردات کشورهای عربی به این کشور و ایجاد فرصت مناسب
۱۰-وجود نداشتن زمین کشاورزی در قطر و نیاز شدید این کشور به واردات مواد غذایی
اهمیت صادرات به قطر
از دلایل اهمیت صادرات به قطر این است که این کشور در کنار خلیج فارس قرار دارد که از آبراه‌های مهم دنیا به حساب می آید که باعث شده قطر از پتانسیل خیلی زیادی برای گردشگری و ترانزیت کالا برخوردار شود.
این کشور یکی از کشورهای حاشیه خلیج فارس می باشد که در چند دهه اخیر مورد توجه اکثر سرمایه‌گذاران و شرکت‌های مهم در جهان بوده است.
برآورد هزینه‌ها در صادرات به قطر
هزینه‌های صادرات به قطر عبارتند از:
– در حال حاضر دیگر کشورهای عربی کشور قطر را تحریم کرده اند.
– عدم وجود مالیات بر ارزش افزوده بهترین مزیتی است که در این کشور وجود دارد.
– تحریم قطر توسط دیگر کشورها موجب پیشروی ترکیه برای صادرات کالا به قطر شده است.
– متوسط سودی که توسط کشور قطر برای واردات مواد غذایی در نظر گرفته شده است ده الی پانزده درصد می باشد.
مشکلات صادرات به قطر 
در کنار مزیت‌های که صادرات به قطر دارد مشکلاتی نیز در حوزه مبادله های تجاری بین قطر و ایران وجود دارد. از مهمترین چالش های که در صادرات به قطر وجود دارد نحوه تبادل ارزی است. تسویه و تبادل ارزی بین ایران و قطر در گذشته توسط دو صرافی بزرگ در دبی انجام می شد ولی دیگر این امکان وجود ندارد. در ضمن در قطر نیز شعبه بانک صادرات توان کافی برای مبادله ارز را ندارد. الان نیز این شعبه قادر است روزانه حدود یک یا دو میلیون تومان را تسویه کند.
از طرفی پروتکل‌های FATF و انزوای بین المللی، موجب شده تبادل مالی با بانک‌ها و شرکت‌های بین‌المللی بسیار محدود باشد. در حال حاضر اغلب بانک‌های خارجی به شرکت ها و تاجر های ایرانی خدمات ارائه نمی دهند.
از دیگر مشکلات صادرات به قطر، بحث Verify شدن برای سرمایه داران و مشتریان خارجی و اعتبارسازی می باشد. یکی دیگر از مشکلات صادرات به قطر، حمایت نکردن کالا توسط صاحبان کالا و بازرگانان در کشور مقصد می باشد. از وقتی که ایرانیان به LC دسترسی ندارند اعتماد هر دو طرف به یکدیگر خیلی سخت شده است. پس کسانی که می‌خواهند پا به عرصه صادرات بگذارند باید این توانایی را داشته باشند مسیر حقوقی لازم و مسیر اعتمادسازی را طی کنند. همین موارد صادرات کالا را تخصصی کرده است.
راهکارهای صادرات به قطر 
همانطور که می دانیم بار تمام مشکلات صادرات به قطر بر دوش فعالان اقتصادی می باشد. ولی راهکارهایی برای تمام این مشکلات وجود دارد و اکثر شرکت‌ها توسط همین راهکارها در سطح قابل قبولی ارتباط تجاریشان را حفظ کرده‌اند چه برای مسائل ترانزیتی و چه برای مسائل ارزی. یک نقطه خلاء در بحث صادرات وجود دارد که آن هم توان پایین بازاریابی شرکت‌های ایرانی می باشد. از دیگر راهکارهای صادرات به قطر این است که پیش از هر چیزی تجار و بازرگانان با تمامی روش‌ها و راه‌های همکاری در پروسه صادرات آشنایی داشته باشند.
صادرات به قطر از بندر دیر
بندر دیر یکی از مهمترین بنادر برای صادرات به قطر و تجارت می باشد. این بندر توانسته است در سال‌های گذشته بیشترین درآمد را از طریق صادرات به قطر به خود اختصاص داده است. استان بوشهر در حال حاضر برای صادرات به قطر دارای رتبه اول است که این مساله به خاطر تقویت زیرساخت‌های بندر دیر و اهمیت آن می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *