آشنایی با صادرات از ایران به سوریه
صادرات از ایران به سوریه : در این مقاله قصد داریم شما را با صفر تا صد صادرات کالا از ایران به سوریه آشنا کنیم . صادرات به سوریه در سالهای اخیر باتوجهبه وضعیت رو به بهبود این کشور در این سالها رونق بسیاری داشته و موردتوجه بسیاری از تجار و بازرگانان ایرانی قرار گرفته است. برای صادرات سوریه لازم است شاخصهای گوناگونی موردتوجه قرار گیرد. نوع حمل و نقل یکی از موضوعات مهمی است که در صادرات از ایران به سوریه نقش دارد. به دلیل نبود ترانزیت مستقیم میان ایران و سوریه حمل هوایی یکی از بهترین و مطمئنترین روشها برای حمل بار به سوریه است.
همچنین اگر بهتازگی میخواهید صادرات از سوریه را آغاز کنید؛ اما با مراحل، هزینه و مدارک موردنیاز این تجارت آشنا نیستید این مطلب را تا انتها بخوانید.
آشنایی با کشور سوریه و روابط آن با ایران
کشور سوریه که در غرب آسیا واقع شده است (از سمت شمال با ترکیه، از شرق و جنوب شرقی با عراق، از غرب با لبنان همسایه است) با نام رسمی جمهوری عربی سوریه (الجمهوریة العربیة السوریة) شناخته میشود. دمشق پایتخت سوریه و حلب بزرگترین شهر آن است.
از سوی دیگر، روابط ایران و سوریه را میتوان کهنترین روابط اقتصادی و تاریخی در منطقه خاورمیانه دانست. تاریخچه روابط ایران و سوریه از سال ۱۹۴۶ (۱۳۲۵ خورشیدی) رقم خورد. این دو کشور در پنجم تیر ۱۳۳۳ در دمشق عهدنامه مودت امضا کردند که پایه روابط دوجانبه شد.
مراحل صادرات به سوریه
برای تجارت در کشور سوریه باید مراحل صادرات کالا را طی کنید. برایآنکه روند صادرات قانونی و برطبق قوانین کشور مبدا و مقصد انجام شود، باید مجوزهای لازم از جمله کارت بازرگانی را دریافت کنید، تعرفهها و مالیاتها را پرداخت کنید و تحقیقات بازار و یافتن مشتری را بهترین شکل ممکن انجام دهید. در ادامه به طور کامل با این مراحل آشنا میشویم:
تحلیل بازار و شناخت بازار سوریه: اولین و مهمترین گام برای صادرات به سوریه تحلیل بازار است. برایآنکه سود صادرات خود را به حداکثر برسانید لازم است بازار این کشور را به طور کامل بررسی کرده و نیازهای آن را شناسایی کنید. شرکت در نمایشگاههای بین المللی، تماس با اتاقهای بازرگانی، بررسی آمار و اطلاعات رسمی منتشر شده در این کشور و غیره برخی از روشهای کاربردی جهت شناخت هر چهبهتر بازار این کشور است.
تحلیل و بررسی رقبا، قیمت و کیفیت کالاهای صادراتی آنها و روشهای تبلیغاتی بهکارگرفتهشده برای معرفی محصولات از موضوعات مهم دیگری است که نباید از آن غافل شوید.
صدور پروفرما و تنظیم قرارداد صادراتی: صادرکردن پروفرما اینویس یا پیشفاکتور برای خریدار یکی از دیگر مراحلی است که هنگام صادرات لازم است انجام دهید. پروفرما سندی است که در آن مشخصات کامل کالا ذکر شده است.
پس از ارائه پروفرما لازم است قراردادی میان صادرکننده و خریدار تنظیم و امضا شود.
انجام امور گمرکی: پس از تنظیم قرارداد نوبت به انجام امور گمرکی میرسد. در این مرحله صادرکننده بایستی کلیه امور گمرکی از قبیل تعیین ارزش گمرکی کالا، ارائه گواهی بازرسی کالا، صدور فاکتور، صدور گواهی مبدأ و غیره را انجام دهد.
حمل بار به سوریه: بعد از انجام امور گمرکی نوبت آن است که بار به سوریه ارسال شود. برای ارسال بار به سوریه روشها گوناگونی وجود دارد. شما میتوانید به یکی از روشهای دریایی، زمینی و هوایی بار صادراتی خود را به سوریه ارسال کنید.
هر یک از روشهای حمل و نقل بین المللی مزایا و معایبی دارد؛ بنابراین بسیار مهم است که با درنظرگرفتن نوع کالا، حجم آن و زمان موردنظر برای تحویل بهترین روش را برای حمل بار به سوریه انتخاب نمایید.
بهطورکلی حمل هوایی به سوریه برای مرسولههایی با حجم و وزن پایین که بایستی در کوتاهترین زمان ممکن به سوریه ارسال شوند، بهترین گزینه برای انتخاب است.
در شرایطی که هزینه نسبت به زمان اولویت داشته باشد و مرسوله حاوی کالاهای سنگین و عظیمالجثه باشد بهتر است از روش دریایی یا زمینی برای ارسال کالا به سوریه استفاده نمایید.
توجه داشته باشید که به دلیل نبود ترانزیت مستقیم میان ایران و سوریه حمل دریایی و زمینی بار به این کشور با چالشهای بسیاری همراه است و باتوجهبه محدودیتهای امنیتی موجود در ارسال بار از سایر روشها، تنها گزینه مناسب در ارسال بار در هر مقداری در حال حاضر ارسال هوایی باشد.
انتقال وجه: یکی از دیگر مراحل مهم هنگام صادرات به سوریه انتقال وجه است. استفاده از اعتبارات اسنادی یا همکاری با صرافیهای مجاز میان خریدار و فروشنده از جمله روشهایی است که میتوانید برای انتقال وجه استفاده نمایید.
خدمات پرداخت حواله، یکی از سرویسهای کاربردی تاژ ترخیص است. از طریق این سرویس میتوانید بهآسانی و بدون نگرانی امور مربوط به پرداختهای مالی بارهای صادراتی خود را انجام دهید.
ترخیص بار در کشور سوریه: با وجود قوانین سخت و پیچیده گمرکی در کشور سوریه، اقدام به ترخیص کالا از گمرک در این کشوری امری بسیار دشوار به نظر میرسد. اما تاژ ترخیص با در ایجاد زیرساخت مناسب و دریافت مجوزهای گوناگون، امکان ترخیص کالا در سوریه را با کمترین پیچیدگی، زمان و هزینه برای شما همراهان محترم فراهم آورده است.
آمار صادرات ایران به سوریه
صادرات به سوریه در رتبه 19 آمار صادرات در کشورمان قرار داد و این موضوع به خوبی اشاره به ظرفیتهای جدید این کشور برای صادرات دارد.
آمار صادرات به سوریه در سال 1400 حکایت از رشد صادرات ایران به این کشور دارد. این آمار در مقایسه با سال 1399، 244 درصد افزایش داشته است. قطعات مربوط به صنایع مهندسی، مواد غذایی و دارو بیشترین کالاهای صادر شده در سال 1399 به این کشور بوده است.
لیست کالاهای صادراتی به سوریه
یکی از موضوعات مهمی که صادرکنندگان کالا باید موردتوجه قرار دهند انتخاب کالای مناسب و بررسی لیست کالاهای صادراتی به سوریه است. تولیدکنندگان و صادرکنندگان ایرانی میتوانند انواع مختلفی از کالا را به سوریه صادر نمایند. اما باتوجهبه بازار این کشور تقاضا برای برخی از کالاها به نسبت دیگر کالاها بیشتر بوده و در صورت صادرات آنها میتوان به سودآوری بیشتری دستیافت.
علاوه بر این، بر اساس قوانین گمرکی کشور، صادرات برخی از کالاها ممنوع بوده و امکان ارسال آنها به سوریه وجود ندارد؛ بنابراین پیش از آغاز مراحل صادرات لازم است با این کالاها آشنا باشید و دقت داشته باشید که این کالاها در لیست کالاهای صادراتی شما نباشد. در ادامه با برخی از کالاهای صادراتی به سوریه آشنا میشویم:
- صادرات خشکبار
- صادرات زعفران
- صادرات ماشینآلات و تجهیزات
- صادرات مواد بهداشتی
- صادرات مصالح ساختمانی
- صادرات انواع میوه و صیفیجات
- صادرات شیرخشک صنعتی
- صادرات چسب
- صادرات لوله و اتصالات
- صادرات روغنهای صنعتی
- صادرات چوب
- صادرات شیرآلات صنعتی
- صادرات محصولات از آهن يا فولاد
- صادرات پیچومهره
- صادرات تابلو
- صادرات میخ و پونز
- صادرات شیرآلات بهداشتی
- صادرات روغنموتور
- صادرات به سوریه
هر آنچه که یک بازرگان باید درباره اقتصاد کشور سوریه بداند!
نتایج آمار و بررسیها نشان میدهد که کشور سوریه در سال 2021 بیشترین پیشرفت اقتصادی را در مقایسه با سالهای گذشته داشته است.
پیش از آغاز جنگ در این کشور، سوریه در تولید پنبه، غلات و پرورش دام و طیور رتبه 5 جهانی را داشت و در این زمینه بیشتر از 6 میلیون تن تولید داشت. علاوه بر این در حوزه گردشگری نیز همه ساله تعداد بسیاری گردشگر از اقصی نقاط دنیا به این کشور سفر میکردند.
پس از جنگ در این کشور، بسیاری از زیرساختها آسیب دید و سوریه توانایی کافی برای تولید کالاهای موردنیاز را از دست داد و این موضوع بازار صادرات به سوریه را برای کشورهای همسایه بهویژه ایران بسیار داغ و سودآور نمود.
چالش های صادرات به سوریه
سوریه، یکی از کشورهای است که ثبات سیاسی ندارد و همواره درگیر جنگهای داخلی بوده است. این وضعیت باعث چالشهای اساسی در تجارت با سوریه شده است و برخی از مهمترین آنها عبارتاند از:
به دلیل درگیریهای داخلی در سوریه و شرایط ناامنی شرکتهای حمل و نقل ممکن است در برخی موارد از قبول ارسال برخی محمولهها خودداری کنند و یا با هزینههای بالاتری موافق به ارسال آنها باشند. حتی شرکتهای بیمه نیز در برخی موارد ممکن است درخواست حق بیمه بیشتری داشته باشند.
ایران و سوریه هر دو در مقابل تحریمهای بانکی بینالمللی قرار دارند و انتقال وجه بین این دو کشور تقریباً متوقف شده است. در برخی موارد، تجار این دو کشور ممکن است از روشهایی مانند تهاتر و جابهجایی اسکناس برای انجام معاملات خود استفاده کنند، اما هر دو این روشها دشواریها و چالشهای خاص خود را دارند.
ایران و سوریه هر دو در مقابل تحریمهای بانکی بینالمللی قرار دارند و انتقال وجه بین این دو کشور تقریباً متوقف شده است. در برخی موارد، تجار این دو کشور ممکن است از روشهایی مانند جابهجایی اسکناس برای انجام معاملات خود استفاده کنند، اما هر دو این روشها دشواریها و چالشهای خاص خود را دارند.
به دلیل مشارکت ایران در جنگ داخلی سوریه برخی تاجران و مصرفکنندگان سوری احساس ناراحتی نسبت به محصولات ایرانی میکنند و آن را پیشنهادی جذاب نمیدانند.
نگارنده مقاله آشنایی با صادرات از ایران به سوریه : آقای مهندس مهدی شکوری، مشاور و مدرس امور ترخیص کالا
جهت برخورداری از مشاوره ترخیص کالا می توانید با شماره ۰۹۳۸۲۶۹۵۲۷۰ تماس بگیرید.