شرایط ترخیص با کارت بازرگانی (راهنمای جامع)
شرایط ترخیص با کارت بازرگانی : در این مقاله قصد داریم به اهمیت کارت بازرگانی جهت ترخیص کالا بپردازیم. افرادی که در زمینه صادرات و واردات فعالیت میکنند، می دانند که برای برای ترخیص تمام کالاها کارت بازرگانی الزامی میباشد. در مقالات قبلی از تاژ ترخیص تفصیل مراحل و مدارک مورد نیاز جهت اخذ کارت بازرگانی توضیح داده شده است.
تعریف ترخیص کالا :
ترخیص کالا از گمرک مهمترین فرآیند یا مرحله در زمینه واردات کالا به کشور به شمار می آید و این فرآیند بسته به قوانین و مقررات کشورها متفاوت می باشد.
مراحل ترخیص کالا از گمرک :
مراحل ترخیص کالا بصورت خلاصه شامل 10 مورد می باشد:
- دریافت پرفرما و پکینگ لیست
- اخذ مجوز ثبت سفارش بازرگانی
- بیمه کردن کالا هماهنگی جهت بازرسی در مبداء و مقصد
- تشکیل پرونده جهت تخصیص ارز و حواله بانکی
- ارتباط با شرکت حمل و نقل بین المللی
- دریافت اسناد حمل از شرکت های حمل و نقل بین المللی
- تکمیل اسناد و تشکیل پرونده
- تنظیم پیش نویس دور اظهاری
- بررسی و تایید توسط کارشناس فنی گمرکی و بازرگانی
- دور اظهاری واردات
نکات مهم در خصوص ترخیص کالا از گمرک :
شاید مهمترین نکته در زمینه ترخیص کالا از گمرک داشتن مجوزهای لازم و ضروری جهت ترخیص کالا می باشد. در واقع شما علاوه بر تهیه ی اسناد و مدارک مورد نیاز گمرک جهت حمل و نقل کالاهای وارداتی خود، به مجوزهایی نیز نیاز دارید که نشان دهید تمام نقل و انتقالات تجاری شما به شکل قانونی در حال انجام می باشد و دارای تاییدیه سازمان های مربوطه است.
اسناد و مدارک مورد نیاز جهت ترخیص کالا :
از جمله مهمترین اسناد و مدارک مورد نیاز جهت ترخیص کالا از گمرک می توان به این موارد اشاره نمود: اظهارنامه واردات، تصویر کارت بازرگانی، قبض انبار، بارنامه، ترخیصیه، گواهی مبدا، فاکتور یا سیاهه خرید، اعلامیه تامین ارز با نامه برات، پروفرما یا پیش فاکتور، مجوز ثبت سفارش، لیست عدل بندی، بیمه نامه، پروانه بهره برداری شرکتهای تولیدی، مجوزهای قانونی برای ترخیص کالا، وکالتنامه رسمی و پروانه صادراتی.
فعالیتهایی که برای ترخیص کالا به کارت بازرگانی نیاز ندارند :
مسافرانی که به عنوانی سوغاتی اقدام به واردات و صادارت کالای به کشور می کنند فعالیت غیر تجاری به حساب می آید و نیازی به داشتن کارت بازرگانی ندارد. و یا شرکتی که به عنوان نمونه کالایی را وارد کشور می کن د تا در صورت تایید به واردات عمده آن بپردازد این مورد هم نیازی به داشتن کارت بازرگانی ندارد. واردات تجهیزات و قطعات ماشین آلات کارخانه ای برای استفاده همان کارخانه نیازی به کارت بازرگانی ندارد. اقلامی مانند کاتالوگ و بروشور ها که فاقد ارزش قیمتی هستند نیز برای واردات نیازی به کارت بازرگانی ندارند.
کسانی که معاف از ترخیص کالا بدون کارت بازرگانی هستند :
ملوانان، پیله وران و کارگران ایرانی شاغل در سایر کشور ها بدون کارت بازرگانی در تعداد و مقدار ارزش تعیین شده می توانند اقدام به واردات کالا برای مصارف شخصی و خانوادگی خود بپردازند. البته که پیله وران با داشتن کارت پیله وری می توانند اقلام مورد نیاز برای استان خود و یا استان های همجوار را وارد کنند. برخی از شرکت های تعاونی به افرادی مرز نشین نیز خدماتی ارائه می کنند که بر اساس آن خدمات می توانند برخی از کالاهای خاص و مورد نیاز مرز نشینان را بدون کارت بازرگانی وارد کنند. برای دریافت اطلاعات صفر تا صد ترخیص کالا می توانید به کتاب مقررات واردات و صادرات مراجعه نمایید. لازم است بدانید حتی برای افرادی که بدون کارت بازرگانی اقدام به واردات و یا صادارت کالا می نمایند باید کارمزد ترخیص کالا از گمرک محاسبه و پرداخت شود.
نگارنده مقاله شرایط ترخیص با کارت بازرگانی: آقای مهندس مهدی شکوری، مشاور و مدرس امور ترخیص کالا
جهت برخورداری از مشاوره ترخیص کالا می توانید با شماره ۰۹۳۸۲۶۹۵۲۷۰ تماس بگیرید.