آشنایی با روند ترخیص کالای تولیدی

روند ترخیص کالای تولیدی

آشنایی با روند ترخیص کالای تولیدی

روند ترخیص کالای تولیدی : در این مقاله از سری مقالات تاژ ترخیص قصد داریم شما را با مفاهیمی چون معنای ترخیص کالای تولیدی و همینطور منظور از کالاهای تولیدی دقیقا چه کالاهایی است و هدف از ترخیص کالای تولیدی از گمرک چیست، آشنا کنیم.

 

آشنایی کلی با ترخیص کالای تولیدی

یکی از مهم‌ترین نیازهای همه صنایع تولیدی در کشور ما، تامین مواد اولیه آن می‌باشد. چون در غیر این صورت صنایع تولیدی با مشکل جدی روبرو خواهند شد. زیرا در نبود مواد اولیه کافی عملا تولید در این واحد ها بی‌معنی بوده و همه آنها راهی به جز تعطیلی خط تولید نخواهند داشت. البته راه‌های غیر قانونی بسیاری وجود دارد، که در کوتاه مدت شاید مشگل‌گشا باشد. اما در بازه زمانی طولانی قطعا ضربات جبران‌ناپذیری را به جامعه و اقتصاد کشور می‌زند، که از پرداختن به جزییات این لطمه‌ها و خسارات پرهیز می‌کنیم.

ناگفته نماند که هرچند تمام این کالاهای وارداتی برای بخش تولید می‌باشد، اما بخشی از این کالاها مربوط به دستگاه‌های موجود در کارخانه‌ها می‌باشد. مانند دستگاه‌های مربوط به واحدهای بسته‌بندی یا هر نوع دستگاهی که بتوان از آن در قسمت‌های مختلف کارخانه استفاده نمود.

 

نحوه ترخیص کالا های تولیدی از گمرک

همانطور که قبلا نیز به آن اشاره شد یکی از مهم‌ترین ملزومات واحدهای تولیدی، دستگاه‌ها و مواد اولیه آنها می‌باشد. به همین علت طبق قوانین نحوه ترخیص کالای تولیدی، نسبت به سایر کالاها متفاوت‌تر می‌باشد.

در ادامه به نحوه ترخیص این نوع کالاها بیشتر خواهیم پرداخت.

  1. در ابتدا گمرکات اجرایی وظیفه دارند بر اساس پروانه بهره‌برداری، اقدام به احراز واحد های تولیدی مورد نظر نمایند. در ادامه با توجه به احراز پروانه بهره‌برداری ، مجوز نگهداری کالاها را صادر می نماید.
  2. تعیین و تشخیص واحدهای تولیدی برای مواد اولیه و قطعات مورد نظر تنها با پروانه بهره‌برداری امکان پذیر است.
  3. حداکثر بهره‌مندی از این مجوز و نگهداری کالاها در گمرک تنها شش ماه پس از صدور مجوز می باشد.
  4. ترخیص درصدی کالاها از گمرکات فقط برای وارد کننده‌های تولیدی مجاز می باشد.

باید توجه داشته باشیم که این قوانین شامل برخی کالاهای لوکس و کالاهای مصرفی نمی شوند. از جمله: توتون، تنباکو، نوشابه های گازدار، بلغور پف کرده، لوازم آرایشی، مبلمان ، وسایل بازی بچه ، وسایل فانتزی و تزیینی ، کریستال ، ظروف سرامیکی، لوستر و آباژور و… . بنابراین باید در واردات کالا بسیار حرفه ای عملکرده تا دچار زیان نشویم.

 

شرکت‌های ترخیص کالا

تا این قسمت مقاله تا حدودی با اصول ترخیص کالای تولیدی آشنا شدیم. اما باید دقت داشته باشیم که ما نمی‌توانیم تمام کارها را خودمان انجام دهیم. پس ترخیص کالا از گمرکات نیز مستثنی از این قضیه نیستند. شرکت‌های ترخیص کالا از گمرکات، یکی از مهم ترین قسمت های این پروسه می باشند. به طوری که بدون کمک این شرکت ها، به سختی می توانیم کالای خود را از گمرک ترخیص کنیم. بنابراین وجود این نوع از شرکت‌ها برای واردکنندگان بسیار حیاتی می باشد. و باید از تجربه این شرکت ها به بهترین نحو استفاده کرد. تمام مسئولیت ترخیص کالا و امور مربوط به آن، به دوش این شرکت ها می باشد. در ادامه به برخی از وظایف این شرکت‌ها اشاره خواهیم کرد.

 

وظایف و مسئولیت این شرکت ها در ترخیص کالا شامل موارد زیر می باشد:

  1. صرفه جویی در زمان : ترخیص کالا در کمترین زمان یکی از مهم ترین فاکتورها می باشد. که یک ترخیص کننده، باید جهت ترخیص کالای تولیدی به آن دقت کند. زیرا نباید اصلا صاحب بار کالایش در انبار گمرک معطل بماند.
  2. اشراف اطلاعاتی : مانند هر صنف دیگری مشرف بودن به زیر و بم کار، شما را به یکی از حرفه ای های آن صنف تبدیل می کند. و باعث می شود برند شما شناخته شده باشد. اگر شخص یا شرکتی که در این زمینه فعالیت می کند، ضعف اطلاعاتی داشته باشد، باعث می شود کالای صاحب بار به مشکل بخورد.
  3. راز دار بودن : یک شرکت ترخیص کننده حرفه ای باید بتواند راز صاحب کالا و مشتری خود را نگه دارد و آن را در اختیار رقیبانش قرار ندهد.
  4. امانت داری : ترخیص کننده‌ها باید تمام رسید فیش های خود را نزد خود نگه دارند. و در صورت لازم این فیش‌های واریزی را به مشتری خود نشان دهند.
  5. دارا بودن مجوز های لازم : برای ترخیص کالا یکسری مجوزهایی لازم است، که حتما باید ترخیص کننده این مدارک را داشته باشد. از جمله این مدارک می توانیم به مدارک لازم از کارگزاری امور گمرکی و وکالت محضری از صاحب کالا را نام برد. علاوه بر این ترخیص کننده، باید مدارک خود را نیز همراه خود داشته باشد و در صورت لزوم آن را ارائه دهد، تا در ترخیص کالا مشکل خاصی به وجود نیاید.

 

مزایای واردات مواد اولیه نسبت به سایر کالاهای وارداتی

بسیاری از کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی مواد اولیه خود را از خارج از کشور وارد می کنند. به همین علت مهم ترین چالشی که واردکنندگان با آن روبرو هستند، ترخیص این مواد اولیه می باشد. چون اغلب تشریفات گمرکی باعث سردرگمی و اتلاف وقت بسیاری از واردکنندگان در گمرک می‌شود. اما همانطور که می دانید، یکی از الویت‌های کشور ما در این سال‌ها، تولید داخل و حمایت از صنایع بزرگ و کوچکی هست، که در داخل کشور فعالیت می کنند. به همین دلیل دولتمردان برای رونق این صنایع و افزایش اشتغال در کشور، تشریفات گمرکی را برای این دسته از وارد کنندگان به حداقل رسانده، تا تولید کنندگان در ترخیص کالای تولیدی خود، به مشکل گمرکی برخورد نداشته باشند.

عدم نیاز به کارت بازرگانی یکی دیگر از مزیت‌های واردات این نوع از کالاها می باشد. که تنها با در خواست کالا از دفتر مقررات نسبت و تایید این دفتر کالای خود را ثبت سفارش کنند. چنانچه اگر وارد کننده محترم، خود دارای کارت بازرگانی باشد، می تواند کالای خود را وارد کند.

با توجه به اهمیت تولید داخل و همچنین حمایت دولت از صنایع و تولیدی‌ها، بسیاری از شما تولید کنندگان محترم، در صدد تامین مواد اولیه و قطعات مورد نیاز و یا گسترش خط تولید خود می باشید.
جهت دریافت مشاوره تخصصی و اطلاعات بیشتر در این زمینه با کارشناسان ما درارتباط باشید.

نگارنده مقاله آشنایی با روند ترخیص کالای تولیدی : آقای مهندس مهدی شکوری،‌ مشاور و مدرس امور ترخیص کالا

جهت برخورداری از مشاوره ترخیص کالا می توانید با شماره ۰۹۳۸۲۶۹۵۲۷۰ تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *