آشنایی با حواله ارزی و انواع آن
حواله ارزی و انواع آن : در این مقاله از مقالات تاژ ترخیص، قصد داریم مبحث حواله ارزی و انواع آن را مورد بررسی قرار دهیم. در حال حاضر حواله ارزی دغدغه بسیاری از مردم را برطرف کرده است. یکی از بزرگترین معضلات مشتریان بانکها هنگام سفر و انجام معاملات تجاری، انتقال دادن ارز در سیستم بانکی میباشد. امروزه مردم میتوانند به چهار روش ارز های خود را جا به جا کنند. این روش ها به ترتیب عبارتند از:
- اسکناس و تراول چک،
- چک ارزی
- حواله ارزی
- حواله سوئیفتی.
حواله ارزی چیست
این یکی از پرسش هایی است که امروزه ذهن افراد زیادی را به خود درگیر کرده است. ریشه کلمه حواله عربی است و معنی آن جابجا شدن یا تغییر کردن می باشد. در سالیان اخیر به فهرست تراکنشهای بانکی اکثر بانک های دنیا، خدمات ارزی گستردهای اضافه شده است. به کمک این خدمات می توانید با افراد متفاوتی در هر جای جهان مبادلات ارزی انجام دهید.
در ساده ترین تعریف از حواله ارزی باید گفت که این حواله یک نوع دستور پرداخت می باشد. به دنبال این دستور پرداخت، بانکها یا موسسههای مالی که مشتری از آنها درخواست حواله کرده باید حواله را صادر کنند. این بانک ها معمولا این کار را از طریق بانکهای کارگزار خود در خارج کشور انجام می دهند. در واقع بانک های کارگزار در خارج کشور موظف می شوند که مبلغ حواله درخواست شده را پرداخت کنند.
انواع حوالههای ارزی به صورت جامع
حوالههای ارزی در حالت کلی به دو دسته حواله ارزی صادره و حواله ارزی وارده تقسیم می شوند. از حوالههای ارزی صادره زمانی استفاده میشود که بخواهیم برای شخص دیگری به وسیله بانک یا صرافی، مقدار مشخصی ارز صادر کنیم. برای انجام این کار در ابتدا باید به بانک مورد نظر بروید. مشخصات خود و شخص دریافت کننده ارز را به همراه واحد پولی در بانک مربوطه ثبت می کنید. در مرحله آخر ارز شما را به ارزی که قرار است برای شخص دریافت کننده فرستاده شود تغییر می دهند و در نهایت مبلغ مورد نظر شما به حساب آن فرد واریز می شود. در زمانی که این فرایند در حال انجام است شما برای جلوگیری از پولشویی باید یک فرم اظهارنامه گمرکی را پر نمایید.
مبحث بعدی مربوط به حواله ارزی وارده می باشد. تمام بانکهایی که دارای سیستم حواله ارزی هستند باید بعد از دریافت پیغام تاییدیه ارسال حواله، در سریعترین حالت ممکن ارز ارسالی را به حساب مشتری واریز کنند. باید در نظر داشته باشید فردی که در خارج از کشور قرار گرفته تنها در صورت ارائه کارت شناسایی معتبر می تواند وجه واریزی در حسابش را دریافت کند. این فرد بعد از ارائه کارت شناسایی می تواند ارز مربوطه را به حساب شخص دیگری ارسال کند یا اینکه همان ارز را به بانک بفروشد. حتی این شخص بدون هیچ مانعی اجازه دارد که ارز خود را به ارز دیگری که مد نظرش است تبدیل کند. درگاه های جابه جایی مربوط به حوالههای ارزی رایج در اروپا به ترتیب عبارت اند از پی پال، وب گرام، وسترن یونیون و مانی گرام.
انواع حواله ارزی بنابر زمان و سرعت منتقل شدن
حواله ارزی بر اساس سرعت و زمان انتقال به دو دسته حواله ارزی مستقیم و غیر مستقیم تقسیم می شوند. امروزه حوالههای ارزی مستقیم را به نام حوالههای ارزی سوئیفتی میشناسند که دارای امنترین سیستم انتقال ارز می باشند. این حواله را به صورت T/T می نویسند. با کمک این روش می توانید هر مقدار ارزی را که مد نظر دارید به حساب افراد حقیقی یا حقوقی در هر جای دنیا ارسال کنید. سرعت بالا، امن بودن سیستم، نداشتن محدودیت در ارسال ارز و انتقال مستقیم ارز، مواردی از مزیت های حوالههای ارزی مستقیم می باشند. حواله ارزی غیر مستقیم را به صورت D/D می نویسند. روند این حواله مانند روش مستقیم می باشد اما در این روش سرعت انتقال ارز به نسبت حواله ارزی مستقیم، پایین تر می باشد. مدتی زمانی که صرف می شود که مقدار ارز مورد نظر به حساب شخص دریافت کننده برسد چیزی در حدود چهار تا هفت روز است.
خرید حوالههای ارزی
خرید حواله ارزی شامل شرایط معینی می باشد که در صورت رعایت نشدن ممکن است مشکلات متعددی به وجود آورد. برای خرید حوالههای ارزی به صورت آنلاین باید از درگاه های معتبر استفاده کنید. خرید حواله های ارزی به صورت آنلاین شما را درگیر هزینههای اضافی نمی کند. برای خرید کردن در حالت آنلاین باید فرم حواله را به طور کامل پر کنید.
در حال حاضر فرم حواله را به نام فرم ثبت نام خرید حواله ارزی می شناسند. در مرحله بعدی می توانید مدارک شناسایی خود را در سیستم، بارگذاری کنید. باید دقت کنید که تمام مدارک و اطلاعات خواسته شده را به درستی ثبت نماید. بعد از ثبت این مراحل باید منتظر تاییدیه بمانید. در مرحله بعد مشخص میکنید که قصد خرید یا فروش حواله را دارید. برای خرید حواله باید وجه مورد نیاز را واریز کرده و در نهایت رسید آن را دریافت کنید. به این شکل شما میتوانید به صورت آنلاین خرید حواله خود را انجام دهید. به غیر از خرید آنلاین می توانید به صورت حضوری به صرافی ها مراجعه کنید. مراحل خرید حواله در صرافیها به مانند مراحل خرید آنلاین می باشد.
قوانین حواله ارزی
طبق قوانین حواله ارزی، احراز هویت مشتری مورد نیاز می باشد و مشتری باید برای انجام معاملات ارزی خود کارت شناسایی معتبر داشته باشد. مشتری باید فرم در خواست حواله را کامل کند. هزینه کارمزد ها برای پیگیری و اصلاح مجدد بر عهده مشتری می باشد و باید به طور کامل پرداخت شوند. اگر اشتباهی در اطلاعات نوشته شده در فرم حواله بانکی وجود داشته باشد، درخواست برگشت حواله ممکن است تا چند ماه به طول بینجامد. برای خرید حواله از مشتری فقط نرخ روز ملاک تسویه می باشد و نرخ اولیه خرید حواله توسط مشتری، ملاک تسویه نیست. مدت زمان طی شدن روال عادی حواله بانکی به هفت روز کاری می رسد. حوالههایی که از یک بانک به همان بانک گیرنده فرستاده می شوند شامل کارمزدهای بانکی نمی شوند.
نگارنده مقاله آشنایی با حواله ارزی و انواع آن : آقای مهندس مهدی شکوری، مشاور و مدرس امور ترخیص کالا
جهت برخورداری از مشاوره ترخیص کالا می توانید با شماره ۰۹۳۸۲۶۹۵۲۷۰ تماس بگیرید.