آشنایی با ترخیص کالا در کمترین زمان 

ترخیص کالا در کمترین زمان
آشنایی با ترخیص کالا در کمترین زمان 

ترخیص کالا در کمترین زمان :‌ در مقالات قبلی مراحل ترخیص کالا به صورت مفصل توضیح داده شد، همانطور که مشخص است زمان ترخیص یک کالا بسیار حایز اهمیت است و افزایش زمان در ترخیص کالا ممکن است منجر به افزایش پرداختی و یا تبعات جبران ناپذیری از جمله فساد مواد فسادپذیر و … شود. به همین منظور است که ترخیص یک روزه کالا برای این کالاها بسیار اهمیت می یابد. در این مقاله به این موضوعات پرداخته ایم، با ما همراه باشید.

 

ترخیص کالا در کمترین زمان

طبق بررسی‌ها و اعلام مدیر کل گمرک ایران هر روز تاخیر در ترخیص کالا یک درصد به بهای تمام شده کالا اضافه می کند. بنابراین ترخیص کالا در کمترین زمان از گمرکات یک مزیت فوق‌العاده برای واردکنندگان و تولیدکنندگان محسوب می‌گردد. بنابراین تمام وارد کنندگان تمایل دارند تا هرچه زودتر کالای خود را از گمرک ترخیص نمایند. بر همین اساس ترخیص یک روزه کالا از گمرک بسیار ارزشمند می‌باشد و اما چه کسانی می توانند بار را به سرعت از گمرک ترخیص کنند؟! در جواب این سوال باید گفت، حرفه‌ای‌ها و افراد با تجربه جزو افرادی هستند که می توانند کالا را در اولین فرصت از گمرک ترخیص نمایند.

این دسته از افراد در وهله اول از تمام مراحل ترخیص کالا از گمرک اطلاعات کافی داشته و در ترخیص کالا و بارگیری از گمرکات به مشکلات مهمی برخورد نخواهند کرد. به همین علت بهره‌گیری از افراد با تجربه و کارگزاران رسمی گمرک در خصوص ترخیص کالاها از گمرکات راهکاری است که میتوان در جهت ترخیص یک روزه و سریع‌تر کالا از گمرکات به کار گرفت.

 

اهمیت ترخیص یک روزه کالا

ترخیص یک روزه کالا مزایای فراوانی برای وارد کنندگان و همینطور صادرکنندگان دارد. به همین علت ترخیص یک روزه کالا برای این دسته از بازرگانان از اهمیت ویژه ای برخوردار است. دپو شدن کالا در گمرک برای واردکنندگان و صادرکنندگان می‌تواند موجبات ضرر و زیان آنها گردد. در زیر برخی از عوارض تاخیر در ترخیص کالا و دپو شدن کالاها را بیان نموده ایم:

  1. فاسد شدن کالا: از مهم ترین معضلات توقف کالا در گمرکات، فساد آن‌ها در گمرک می باشد و در صورت عدم ترخیص به موقع، منجر به از بین رفتن تمام اجناس در گمرک می شود. همین امر موجب شده است تا وارد کننده به سرعت، کالا را از گمرک ترخیص نمایند. البته تمام اجناس وارداتی اینگونه نبوده و فقط برخی از کالاهای اساسی چنین مشکلی دارند. عمدتا مواد دارویی و غذایی در صدر کالاهای فاسدشدنی قرار دارند.
  2. زمان: برای اغلب واردکنندگان و افراد فعال در این حوزه، زمان یک موضوع اساسی بوده و صرف زمان زیاد، برای ترخیص کالا موجبات تحمیل هزینه های بیشتری را به صاحبان کالا فراهم می نماید. به واسطه همین موضوع، صاحبان کالا می‌بایست کالای خود را در اسرع وقت از گمرک ترخیص و بار گیری نمایند.
  3. اعتبار: عده زیادی از بازرگانان و تولیدکنندگان نیز هستند که به واسطه نام و اعتباری که در صنعت خود کسب نموده‌اند اگر در هنگام ترخیص کالای خود از گمرک دچار مشکل شود می تواند آسیب زیادی به کسب و کار آن ها وارد گردد. به همین علت این افراد به خاطر حفظ این جایگاه و اعتبار، در تلاش هستند که محمولات خود را به سرعت از گمرک ترخیص نمایند.

 

مراحل ترخیص کالا از گمرک و اهمیت این مراحل در ترخیص یک روزه کالا

صادرات و واردات قلب تپنده اقتصادی هر کشوری می باشد و بدون آن اقتصاد معنی نخواهد داشت. ترخیص کالا نیز بخش مهمی از این اقتصاد است و ترخیص نمودن کالا از گمرک یک امر حیاتی می باشد. اگر در ترخیص کالا از گمرک نتوانیم به درستی عمل کنیم، ممکن است هزینه و زیان‌های غیرقابل جبرانی به فعالان اقتصادی تحمیل گردد. به همین دلیل آشنایی با مراحل ترخیص کالا می تواند در ترخیص هرچه سریعتر کالا از گمرک کمک شایانی باشد. انجام این مراحل به نحو احسنت می تواند در ترخیص یک روزه کالا نقش مهمی داشته باشد. و هر چه این مراحل به کندی پیش رود قطعا بر روی ترخیص کالا از گمرک تاثیرات منفی خواهد داشت.

  • اخذ پروفرما و پکینگ لیست
  • دریافت مجوز ثبت سفارش بازرگانی
  • صدور بیمه کالاها
  • بازرسی در مبدا و مقصد
  • تخصیص ارز و حواله بانکی
  • تنظیم قرارداد با شرکت های حمل و نقل بین المللی
  • تکمیل اسناد و تشکیل پرونده
  • تنظیم پیش اظهاری گمرک
  • بررسی و تایید دور اظهاری توسط کارشناسان
  • ترخیص کالا بصورت درصدی یا با مجوز حداقل اسناد در صورت لزوم

 

تعریف پروفرما و پکینگ لیست

پکینگ لیست یکی از اسناد مهم در حمل و نقل بین‌المللی است و بایستی آن را برای محموله مورد نظر تهیه و مهیا کنیم. طبق قانون، تهیه این سند به عهده فروشنده کالا می باشد و فروشنده بایستی اطلاعاتی نظیر ماهیت کالا، تعداد، ابعاد، کد تعرفه گمرکی، ارزش هر قلم کالا، ارزش کل محموله و … در آن ثبت نماید. پروفرما نیز یک نوع پیش فاکتور می باشد که باید صادر کننده آن را تکمیل کند.

پروفرما نیز در واقع یک نوع پیش قرار دارد می باشد و فروشنده و خریدار پس از این که این پیش قرار داد را تایید کردند، ملزم به انجام آن هستند. یکی از ویژگی های جالب این پیش قرار داد، قابل تغییر بودن آن است و می تواند بسته به شرایط تغییر نماید. پروفرما یکی از فاکتورهای مهم در هنگام صادرات و واردات است. زیرا خریدار یا همان وارد کننده می تواند اطلاعات مهمی را از محصول وارداتی خود داشته باشد تا در ترخیص یک روزه کالا به چالش غیر قابل پیش‌بینی برخورد نکند. پروفرما همانند پکینگ لیست حاوی اطلاعات است که باید برروی سربرگ شرکت فروشنده صادر و توسط شخص ذی‌صلاح امضاء شود. این اطلاعات شامل موارد زیر است.

  • مشخصات کامل خریدار و فروشنده
  • تاریخ و شماره پروفرما
  • مدت اعتبار
  • جزییات کامل کالا
  • کد تعرفه گمرکی
  • قیمت هر واحد محصول و جمع کل قابل پرداخت به همراه واحد ارزی
  • تعیین شرایط حمل و نقل محصول
  • تعیین وسیله نقلیه و نوع بسته‌بندی
  • نحوه انتقال وجه از طریق خریدار

امیدواریم با خواندن این مقاله، دید بهتری به مسایل گمرک و ترخیص کالا پیدا کرده باشید.

نگارنده مقاله آشنایی با ترخیص کالا در کمترین زمان : آقای مهندس مهدی شکوری،‌ مشاور و مدرس امور ترخیص کالا

جهت برخورداری از مشاوره ترخیص کالا می توانید با شماره ۰۹۳۸۲۶۹۵۲۷۰ تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *