فرایند ترخیص کالا در مناطق آزاد
ترخیص کالا در مناطق آزاد : در امر بازرگانی و تجارت، نحوه و فرایند ترخیص کالا در مناطق آزاد یکی از موضوعاتی است که بسیار حائز اهمیت است. در واقع باید گفت که واردات کالا از مناطق تجاری امتیازاتی دارد که باعث شده طرفداران زیادی پیدا کند. ما در تاژ ترخیص قصد داریم تا در ادامه این مقاله به این موضوع خاص بپردازیم.
آشنایی با قوانین و راهکارهای ترخیص کالا در مناطق آزاد
چنانچه شما در حوزه واردات و ترخیص کالا تجربه و مهارت داشته باشید، یقیناً با مقررات گمرکی کشور و عوارض آن هم آشنا هستید. در حقیقت لازمه یک تجارت حرفهای و پرسود آن است که شما کاملاً با قوانین گمرکی ترخیص کالا و هزینههای آن آشنا باشید تا بتوانید میان هزینه، درآمد و سود حاصل از واردات خود تناسب ایجاد کنید.
ترخیص کالا فرایندی است که طی آن با رعایت تشریفات و قوانین گمرکی و پرداخت عوارض، محموله از گمرک ترخیص شده و تحویل مالک میشود. مالک محموله میتواند با ارائه بارنامه، اسناد مربوطه و پرداخت هزینههای آن ( که معمولاً حدود ۵ درصد کل ارزش کالای وارداتی است)، کالای خود را ترخیص نماید.
با این وجود، یکی از مهمترین مسائل درباره بازرگانان و از جمله افرادی که بهتازگی کار واردات کالا را آغاز کرده اند، شیوه واردات و ترخیص کالا در مناطق آزاد است. شما می توانید جهت کسب مشاوره پیرامون شرایط، هزینه ها و قوانین ترخیص کالا، با متخصصین این حوزه در شرکت ترخیص کالا تاژ ترخیص تماس حاصل نمایید.
تعریف مناطق آزاد
به یک منطقه از کشور که در آن نظارتها و محدودیتهای گمرکی وجود ندارد، منطقه آزاد گفته می شود. در حقیقت مناطق آزاد بهعنوان مناطق بندری یا غیربندری کشور شناخته شده و ازآنجایی که نیاز به رعایت یک سری موارد و تشریفات قانونی ندارند، به آنها مناطق آزاد گویند. ایران دارای 9 منطقه آزاد است؛ قشم، کیش، بانه، مریوان، و قصرشیرین 5 مورد از مهمترین و معروفترین مناطق آزاد کشور هستند.
مزایای واردات و ترخیص کالا در مناطق آزاد
- معافیت از پرداخت عوارض گمرکی
- معافیت از پرداخت مالیات گمرکی
- برخورداری از معافیتهای مالیاتی مندرج در قانون ترخیص کالا
- عدم وجود دشواری زیاد در تشریفات اداری و ارزیابی کالا
البته باید توجه داشت که با وجود آزاد بودن مناطق تجاری و قوانین آسانتر برای ترخیص کالا، باز هم نمیتوان کالاهای ممنوعه یا قاچاق را به کشور وارد کرد. مثالاً کالاهایی چون اسلحه، مواد مخدر، مشروبات الکلی، موتورسیکلت و غیره، زیرمجموعه کالاهای غیرمجاز قرار میگیرند.
مراحل ترخیص کالا از مناطق آزاد
در ادامه این مطلب به بیان بخشهای مهمی از مراحل ترخیص کالا در مناطق آزاد خواهیم پرداخت.
تحویل اسناد مثبته و مشخصات لازم کالا
بارنامه، مانیفست، گواهی سلامت و بهداشت، فاکتورهای شامل ارزش و نوع کالا، میزان کیفیت، وزن و تعداد کالا و علامتهای تجاری آن باید تحویل داده شود.
بررسی اسناد و مدارک توسط بخش مربوطه
این کار جهت جلوگیری از ورود کالای غیرمجاز و قاچاق است؛ چراکه ممکن است در بارنامه مشخصات کالای دیگری درج شود.
پرداخت صورت حساب های سازمان مناطق آزاد و دریافت گواهی آن
این صورتحسابها ازسوی خود گمرک تعیین میشود. سپس به وسیله گواهی پرداخت دریافتی، پروانه ترخیص کالا صادر می شود.
نکات مهم جهت واردات کالا از مناطق آزاد
- وسایل شخصی که مسافران با خود وارد مناطق آزاد میکنند نیاز به ثبت در گمرک و پرداخت عوارض ندارد.
- بر خلاف باور اشتباهی که برخی افراد دارند، واردکردن پوشاک از طریق مناطق آزاد هم نیاز به مجوزهای لازمه تعیین شده دارد.
- ورود حیوانات به جز حیوانات ممنوعه هم، نیاز به دریافت مجوز و پروانه برای ترخیص داد.
- گردشگران و تجار چنانچه کالایی با ارزش بیش از ۱۶۰ دلار وارد کنند، از پرداخت عوارضی گمرکی و واردات معافند.
- اگر مسافران یا بازرگانان، وسایلی را در جهت امر تجارت با خود به همراه داشته باشند. حتماً باید آن را در منطقه آزاد ثبت کنند، در غیر اینصورت در ترخیص آن با مشکل مواجه خواهند شد.
نگارنده مقاله فرایند ترخیص کالا در مناطق آزاد : آقای مهندس مهدی شکوری، مشاور و مدرس امور ترخیص کالا
جهت برخورداری از مشاوره ترخیص کالا می توانید با شماره ۰۹۳۸۲۶۹۵۲۷۰ تماس بگیرید.