روش های افزایش امنیت واردات کالا

افزایش امنیت واردات کالا

روش های افزایش امنیت واردات کالا

افزایش امنیت واردات کالا : همانطور که می دانید دغدغه همه بازرگانان، امنیت خاطر در وارادات کالا می باشد. امنیت واردات کالا یکی از مهم­ترین و اساسی‌ترین مسائلی است که در حوزه تجارت بین‌المللی باید مد نظر قرار گیرد. افزایش امنیت واردات کالاها به معنای حفظ سلامت مردم و اقتصاد کشورها، جلوگیری از وقوع تخلفات تجارت ممنوعه و مواد خطرناک، و تقویت اعتماد عمومی به نظام تجارت بین‌المللی است. ما در تاژ ترخیص قصد داریم تا در این مقاله، به معرفی و بررسی راهکارهای افزایش امنیت واردات کالا ‌بپردازیم.

 

تعریف امنیت واردات کالا 
امنیت واردات کالا مجموعه اقدامات و تدابیری است که از سوی دولت و نهادهای مربوطه در کشور جهت جلوگیری از ورود کالاهای خطرناک، آلوده به بیماری‌ها، مواد مخدر، اسلحه و مهمات نظامی و هرگونه کالایی که می تواند به صورت مستقیم یا غیرمستقیم برای مردم مضر باشد، اتخاذ می‌شود. این تدابیر عبارتند از:

  • بررسی کیفیت و میزان مضرات کالاها
  • بررسی مدارک و مجوزهای لازم برای ورود کالا به کشور
  • بررسی منشأ کالا و تضمین اینکه کالاها از منابع قانونی تأمین شده‌اند
  • بررسی امکان انجام تقلب و تقلید در مورد بسته‌بندی و علامت‌گذاری کالاها
  • بررسی دقیق در مرزهای ورودی و خروجی کشور جهت جلوگیری از ورود کالاهای غیرقانونی
  • معرفی و بررسی راهکارهای افزایش امنیت واردات کالاها

تعیین قوانین و مقررات ملی و بین‌المللی

ایجاد یک چارچوب قانونی که به روشنی قواعد و مقررات مربوط به واردات کالاها را تعیین کند، می‌تواند به افزایش امنیت واردات کمک کند. این قوانین می‌توانند شامل الزامات ایمنی، بهداشتی، محیط‌زیستی و تعهدات مربوط به تجارت بین‌المللی باشند.

 

افزایش همکاری بین‌المللی

همکاری و تبادل اطلاعات میان کشورها و نهادهای مختلف، از جمله تبادل اطلاعات مرتبط با تجارت غیرقانونی و تخلفات تجاری می‌تواند در افزایش امنیت واردات کالاها مؤثر باشد.

 

ممیزی و کنترل مرزی

ایجاد یک سیستم ممیزی و کنترل مرزی مؤثر موجب می‌شود تا محموله­ های وارداتی به دقت مورد بررسی قرار گیرند. که این اقدام منجر به شناسایی و جلوگیری از ورود کالاهای غیرقانونی خواهد شد. جهت ایجاد امنیت واردات کالاها، بازرسی کالاها یکی از موارد مهم است. بازرسی کالا به منظور بررسی میزان مطابقت کالا با استانداردهای معتبر. اطمینان از کیفیت و عدم وجود هرگونه مضرات در آن و همچنین بررسی صحت مدارک و مجوزات لازم برای واردات کالاها صورت می­ گیرد.

 

استفاده از تکنولوژی­ های روز

بکارگیری فناوری‌های نوین همچون سیستم‌های اطلاعاتی و تحلیل داده می‌تواند در شناسایی و ردیابی محموله‌ها و خطرات پنهان در واردات کالاها تأثیرگذار باشد.

 

تربیت و آموزش

آموزش و آگاهی دهی به کارکنان مرتبط با واردات کالاها و نهادهای نظارتی در خصوص تشخیص کالاهای مشکوک اهمیت زیادی دارد. و افزایش توانمندی‌های آنها در این زمینه می‌تواند باعث جلوگیری از وقوع تخلفات تجاری شود.

 

ارتقاء تجارت الکترونیکی

تسهیل تجارت الکترونیکی و استفاده از سیستم‌های پرداخت الکترونیکی نیز می‌تواند. به نوبه خود در کاهش تخلفات مرتبط با نقدینگی و تجارت نامشروع کمک کننده باشد.

 

تأکید بر تعهد به مقررات

تأکید بر تعهد به رعایت قوانین و مقررات ملی و بین‌المللی تجاری و انجام تحقیقات لازم در خصوص تأمین کالاها از منابع معتبر، می‌تواند به افزایش امنیت واردات کالا در تجارت بین‌المللی کمک کند.

مخاطرات ورود کالاهای خطرناک

ورود کالاهای خطرناک به یک کشور، می‌تواند برای امنیت مصرف­ کنندگان و حتی برای اقتصاد آن کشور، مخاطراتی را به همراه داشته باشد. در ادامه به معرفی برخی از این مخاطرات خواهیم پرداخت.

الف) مخاطرات بهداشتی

ورود کالاهای خطرناکی چون محصولات دارای باکتری. ویروس یا قارچ‌های مضر، یا مواد غذایی، داروها و تجهیزات پزشکی تقلبی، باعث ابتلا به بیماری‌های خطرناک می‌شود.

ب) مخاطرات زیست محیطی

ورود کالاهای خطرناکی چون مواد شیمیایی سمی، پلاستیک‌های مضر یا مواد شیمیایی آلوده کننده محیط زیست، باعث آلودگی آب و هوا، و خسارت به محیط زیست می‌شود.

ج) مخاطرات اقتصادی

ورود کالاهای مقلد، تقلبی یا غیرمجاز به بازار، باعث خسارت به تولیدکنندگان داخلی و کاهش درآمدهای کشور خواهد شد.

نگارنده مقاله  روش های افزایش امنیت واردات کالا  : آقای مهندس مهدی شکوری،‌ مشاور و مدرس امور ترخیص کالا

جهت برخورداری از مشاوره ترخیص کالا می توانید با شماره ۰۹۳۸۲۶۹۵۲۷۰ تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *