اشتباهات بزرگ در واردات کالا

اشتباهات بزرگ در واردات کالا

اشتباهات بزرگ در واردات کالا

اشتباهات بزرگ در واردات کالا : همانطور که می دانید، صادرات و واردات و ترخیص کالا از جمله فعالیت ­های تجاری حساس در کشورمان می باشند. به علت عدم وجود اطلاعات کافی و تغییر هفتگی قوانین، یکی از بزرگترین چالش ­های تجار، بی ­اطلاعی از مقررات بروز برای واردات و ترخیص کالاست، که در بعضی مواقع تبعات نامطلوبی را برای سرمایه آنان به وجود می­ آورد. ما در تاژ ترخیص به بررسی 7 اشتباه مهم که می­ تواند باعث ایجاد زیان ­های جدی برای شما شود، خواهیم پرداخت. بنابراین اگر شما هم قصد واردات کالا را دارید، این مقاله را مطالعه کنید.
اشتباه 1؛ بی ­توجهی به مدت زمان دریافت کد تخصیص ارز
تخصیص ارز یکی از مهم­ترین بخش­ های واردات کالا است. تاجران برای اینکه بتوانند کالای خود را ترخیص کنند، باید مجوز کد تخصیص ارز را از بانک مرکزی دریافت نمایند. نکته ­ای که تجار نسبت به آن بی­ توجه هستند، این است که طبق قواعد جدید، دریافت کد تخصیص ارز در برخی موارد حتی ممکن است تا یک ماه طول بکشد!
بنابراین باید در نظر داشته باشید که در زمان­بندی تعهدات واردات کالای خود، زمان تحویل را یک ماه دیرتر در نظر بگیرید. همچنین چنانچه به ثبت سفارش یا ترخیص کالا از بندرعباس نیاز دارید، می­ توانید از خدمات تاژ ترخیص در این زمینه بهره ببرید.
اشتباه 2؛ بی ­توجهی به ثبت سفارش کالا در ابتدای کار
در واردات کالا، دریافت مجوز ثبت سفارش کالا در سامانه جامع تجارت، یکی از مواردی است که تجار تازه­کار به آن بی­توجه هستند؛ برخی عادت دارند که اول کالای خود را انتخاب و وارد خاک کشور می­کنند، و این در حالی است که در برخی موارد بسیاری از کالاها به پیش نیازها و مجوزهایی نیاز دارند که عدم توجه به آنها ممکن است باعث ایجاد مشکلات جدی شود. ما در تاژ ترخیص قادریم تا در کمترین زمان ممکن برای شما ثبت سفارش کالا را انجام دهیم.
اشتباه سوم؛ جدی نگرفتن گواهی بازرسی در مبدأ
برخی کالاها دارای استاندارد اجباری هستند، بدین معنا که بار قبل از حرکت باید توسط یکی از شرکت­های سازمان استاندارد ایران مورد بازرسی کمی و کیفی قرار گرفته و تایید شود. عدم توجه به این موضوع ممکن است باعث ایجاد مشکلاتی برای ترخیص محموله شما شود. شما می­توانید اسامی این کالاها را از فهرست استاندارد اجباری و یا با پرسش از متخصصان تاژ ترخیص به دست آورید. این شرکت آماده ارائه هرگونه مشاوره بازرگانی در این زمینه می ­باشد.
اشتباه چهارم؛ عدم آشنایی با قواعد اینکوترمز
عدم آشنایی تجار به قواعد اینکوترمز در فرایند واردات کالا. همیشه یکی از چالش­ های برگ صاحبان کالا و ترخیص کاران است که حتی ممکن است موجب خواب کالا تا یک ماه در گمرک شود. برای نمونه، ثبت سفارش با ترمز CFR در سامانه جامع تجارت انجام می­ شود. اما بازرگانان با بی ­توجهی در ثبت سفارش بدون ذکر کرایه باعث می ­شود که حالت تجاری به شکل FOB انجام گیرد. این کار باعث می­ شود که شما مجبور به اصلاح ثبت سفارش شوید، که در صورت حساس بودن کالا ممکن است تا مدت­ها طول بکشد.
اشتباه 5؛ بی ­توجهی به رفع تعهد ارزی
رفع تعهد ارزی در صادرات و واردات کالا هم یکی از مواردی است که بی ­توجهی به آن موجب بروز مشکل در پروژه ­های بعدی شما می­ شود. در صورت عدم رفع تعهد ارزی، پروژه­ های بعدی شما پس از ثبت سفارش موفق به دریافت کد تخصیص نخواهند شد.
اشتباه 6؛ عدم اطلاع از امتیازات حمایتی کشور
بسیاری از بازرگانان مبالغ زیادی را تحت عنوان حقوق گمرکی و ارزش افزوده پرداخت می­ کنند، در حالی که به صورت قانونی از پرداخت آن معافند. ما در تاژ ترخیص ثبت انواع مجوزهای معافیت گمرکی و واردات کالای مستعمل را برای شما انجام می­ دهیم.
اشتباه 7؛ جدی نگرفتن تعرفه کالا
در برخی موارد به علت شباهت و نزدیکی کالاها، ممکن است کد تعرفه کالا اشتباه ثبت شود. این موارد را به صورت جدی پیگیری نموده و با ترخیص کار خود مطرح کنید. بی توجهی به این موضوع می ­تواند موجب ایجاد جریمه­ های زیاد و حتی توقف یا عدم ترخیص کالا شود.
علاوه بر مواردی که گفته شد، موارد دیگری نیز جزو رایج‌ترین اشتباهات در فرایند واردات کالا به شما می­ روند که عبارتند از:
  • نداشتن برنامه‌ریزی در تجارت
  • نداشتن برنامه بازاریابی هدفمند
  • عدم تحقیق درباره بازار و مشتریان
  • عدم توجه به رقبا
  • مدیریت مالی نامناسب
  • عدم تطبیق با شرایط و تغییرات بازار
  • نداشتن نوآوری در تجارت
  • عدم شناخت کافی از قوانین و مقررات
  • عدم تمایل به یادگیری
  • عدم درک روش تجارت در کشورها

نگارنده مقاله اشتباهات بزرگ در واردات کالا : آقای مهندس مهدی شکوری،‌ مشاور و مدرس امور ترخیص کالا

جهت برخورداری از مشاوره ترخیص کالا می توانید با شماره ۰۹۳۸۲۶۹۵۲۷۰ تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *