ارزان ترین قیمت حمل و نقل در گمرک
ارزان ترین قیمت حمل و نقل : در این مقاله با ارزان ترین روش حمل و نقل آشنا می شویم . ارزانترین قیمت حمل از گمرک برای محموله بیش از ۲۰۰ کیلوگرم روش حمل دریا است. در واقع کانتینرهای ۲۰ فوتی قیمت ارزانتری نسبت به کانتینرهای ۴۰ فوتی دارند و از این لحاظ جزو ارزانترین راهها برای ارسال بار به شمار میآیند. حمل کالا بهوسیله دریا شامل ۲ نوع است:
- بار کامل کانتینر FCLکانتینر 20 فوت و کانتینر 40 فوت
- بار کمتر از یک کانتینر LCL
اگر بخواهید از کانتینرهای بزرگتر استفاده کنید، هزینههای حملونقل به همان میزان افزایش می یابد. نحوه ارسال بار روی قیمت تأثیرگذار است. هرکدام از روشها فلهای، دربستی و اشتراکی تعرفه مشخصی دارند. در نهایت نوع قرارداد اینکوترمز هم بر روی هزینه ارسال بار تأثیر میگذارد پس تمامی این موارد را در کنار هم در نظر بگیرید. باتوجهبه شرایط خاصی که در این زمینه وجود دارد، بهتر است که تمامی روشها را بررسی کنید تا به یک گزینه مناسب و مقرون به صرفه دست پیدا کنید.
نحوه محاسبه وزن حجمی بار هوایی
در محاسبه وزن بارنامه حمل هوایی دو وزن حقیقی و حجمی وجود دارند که باید به آنها توجه شود.
وزن حقیقی
همان وزن واقعی است که در فرودگاه با قرارگرفتن بار روی باسکول مشخص میشود. وزن حجمی، باتوجهبه ابعاد بار پس از بستهبندی مشخص میشود.
وزن حجمی
برخی از کالاها، نسبت به فضایی که اشغال میکنند، وزن کمتری دارند. به بیانی دیگر برخی کالاها مانند مبلمان و صندلی، با وزن کم، فضای زیادی را از انبار هواپیما به خود اختصاص میدهند. به دلیل وجود محدودیت وزن و حجم در انبار هواپیما، مطابق قوانین بینالمللی اتحادیه جهانی هوانوردی(IATA) ، اینگونه بارها بهصورت بار حجمی محاسبه میشوند.
طبق فرمول، ابتدا وزن معادل حجم بار(Volumetric Weight) بعد از بستهبندی محاسبه شده سپس با وزن واقعی كالا يا وزن باسكولي(Gross Weight) مقایسه میشود و هرکدام از این دو بیشتر باشد آن را بهعنوان وزن قابل پرداخت(Chargeable Weight) انتخاب میکنند و هزینههای حمل هوایی بار، بر طبق آن محاسبه میگردد.
انواع روش های کاهش هزینه در حمل دریایی
انتخاب بندر نقش مهمی در ارزان کردن قیمت حمل بار، را ایفا میکند. انتخاب بهترین و نزدیکترین بندر نسبت به کارخانه تولیدکننده محصول میتواند تا ۲۰ درصد از هزینههای حمل را کاهش دهد. البته در شرایط خاص امکان انتخاب بندری بافاصله بیشتر نسبت به کارخانه صورت میگیرد که دلایل آن شامل موارد زیر است:
- قیمت پیشنهادی بهتر برای حمل از آن بندر
- عدم امکان ارسال کالا به ایران از بندر موردنظر
- زمان حرکت کشتی و فاصله کمتر بندر موردنظر تا بندر مقصد
انتخاب بندر مناسب در مقصد
انتخاب بندر مناسب در مقصد مهم است. با انتخاب بهترین بندر در زمان و هزینه صرفهجویی خواهید کرد. برای مثال تمام کشتیهای کانتینر، ابتدا در بندر شهید رجایی و بندرعباس پهلو میگیرند و سپس کانتینرها از بندر شهید رجایی به کلیه بنادر دیگر در ایران ترانشیپ میشوند. با توجه به این موضوع همیشه بهترین قیمت برای حمل کالا بهصورت کانتینر بندر شهید رجایی است.
انتخاب بهترین شرکت کشتیرانی
انتخاب شرکت کشتیرانی مناسب در قیمت حمل تا ۵۰ درصد تأثیرگذار است. در سالهای گذشته قیمت مصوب برای حمل کانتینر از چین به ایران برابر ۹۰۰ دلار بود میتوانستید با درنظرگرفتن شرکت کشتیرانی مناسبتری هزینه حمل بار با کشتی از چین به ایران را تا ۵۰۰ دلار کاهش دهید.
محاسبه دموراژ احتمالی و هزینه آن
دموراژ (هزینه دیرکرد کانتینر) جزو مواردی است که معمولاً به آن توجه نمیشود که با بالارفتن تعرفه دیرکرد کانتینر و افزایش قیمت دلار توجه به آن در هزینههای بسیار مهم است. برای مثال دموراژ کانتینر در شرکت های خارجی به صورت دلاری اعلام میشود. و برای کشتیرانی جمهوری اسلامی به صورت ریالی دریافت میگردد. در نظر گرفتن فری تایم (free time) هر شرکت کشتیرانی برای پرداخت دموراژ بهترین راه برای محاسبه و انتخاب بهترین گزینه است.
هزینه حمل بار با کشتی
برای بارهای با وزن بالا استفاده از روش حمل دریایی از چین دارای هزینه پایینی است. اما مدت زمان حمل دریایی کمی زمانبر خواهد بود و ۳۰ الی ۳۵ روز طول میکشد تا بار به مقصد برسد.
اطلاعات مورد نیاز برای استعلام هزینه
- زمان حدودی تحویل کالا
- آدرس دقیق کارخانه و یا فروشنده کالا
- مقصد نهایی و محل تحویل کالا
- فرمت خرید کالای در چین (EXW,FCA,FOB,CIF)
- حجم و وزن کالا
هزینه حمل بار از چین به ایران به چه عواملی بستگی دارد؟
در اولین قدم برای محاسبه هزینه حمل بار از چین به ایران باید به نوع روش حمل آن دقت کرد. بسته به اینکه روش حمل بار شما دریایی، ریلی و یا هوایی باشد هزینه حمل آن متفاوت خواهد بود. عوامل دیگری که بر این هزینه تاثیر دارند شامل موارد زیر است:
- نوع و ماهیت کالا ( کالای خطرناک باشد یا کالای نرمال)
- وزن کالا
- حجم کالا
- نوع قرارداد خرید
- کشتیرانی ایرانی یا خارجی
مدت زمان حمل دریایی کالا از چین به ایران بستگی به کشتی آن دارد خارجی یا ایرانی باشد. کشتی های ایرانی مدت زمان حمل آنها از زمان بارگیری تا رسیدن به بندر مقصد حدودا ۲۱ روز می باشد اما کشتی های خارجی به دلیل آنکه باید کانتینر را در بنادر دیگر مانند دبی تخلیه کنند و بعد به بنادر ایران ارسال شود حدودا ۳۵ روز از زمان بارگیری روی کشتی در چین می باشد. همچنین هزینه حمل با کشتی های ایرانی کمتر از کشتی های خارجی می باشد اما به دلیل محدود بودن ظرفیت کشتی های ایرانی و تحریف صاحبان کالا مجبور هستند از کشتی های خارجی استفاده کنند.
چگونگی محاسبه حمل کالا به روش ریلی
اگر بخواهید برای حمل بار خود ازگمرک، از یک روش مقرونبهصرفه استفاده کنید، پیشنهاد ما به شما استفاده از روش ریلی است. این روش حدود دو هفته زمان میبرد و از نظر هزینه نسبت به روش هوایی ارزانتر است.
چگونگی صرفه جویی هزینه حمل کالا از چین به ایران
درست است که هر یک از روشها برای حمل بار از چین به ایران تعرفه و هزینه مخصوص به خود را دارند اما با بهکارگیری یک سری از روشها میتوان این هزینه را کاهش داد. فریت فایندر یک شرکت حمل و نقل بینالمللی است که میتواند با پیشنهاد مناسبترین روش حمل و انتخاب پروازهایی با قیمت مناسب هزینه حمل بار شما را تا حد زیادی کاهش دهد. این شرکت با دریافت یک سری از اطلاعات هزینه حمل کالایتان را به صورت آنلاین از هر نقطه از دنیا و با هر روشی به شما اعلام کند.
نگارنده مقاله ارزان ترین قیمت حمل و نقل در گمرک : آقای مهندس مهدی شکوری، مشاور و مدرس امور ترخیص کالا
جهت برخورداری از مشاوره ترخیص کالا می توانید با شماره ۰۹۳۸۲۶۹۵۲۷۰ تماس بگیرید.