آشنایی با کالای تجاری و ملاک تجاری بودن کالا

آشنایی با کالای تجاری و ملاک تجاری بودن کالا

آشنایی با کالای تجاری و ملاک تجاری بودن کالا

آشنایی با کالای تجاری : تجاری که در ابتدای مسیر تجارت هستند لازم است با تعریف کالای تجاری کاملا آشنا باشند و بدانند که چه کالایی تجاری محسوب نمی‌شود. در این مقاله قصد داریم شما را با مفهوم کالای تجاری آشنا کنیم. با ما همراه باشید.

 

به چه کالایی تجاری گفته می‌شود؟

کالای تجاری یکی از اصطلاحات مهم گمرکی بوده و به کالایی گفته می‌شود که به تشخیص گمرک ایران به منظور فروش وارد یا صادر شده باشد، اعم از اینکه به همان شکل به فروش برسد یا بعد از انجام عملیاتی از قبیل بسته‌بندی، تفکیک و تولید به فروش برسد.

واردکنندگان و تاجران ممکن است کالاهای تجاری را از طریق شرکت در نمایشگاه‌های بین المللی، خرید از سایت‌های خارجی، بازارهای خارجی، بروشورهای تحقیقاتی و غیره خریداری کرده باشند.

در صورتی که کالای تجاری بدون اظهار یا پرداخت حقوق ورودی از گمرک خارج شود و حین خروج از اماکن گمرکی یا بعد از خروج کشف شود، قاچاق کالا گمرکی صورت گرفته است. در چنین شرایطی در صورتی که خارج‌کننده کالا فردی غیر از صاحب کالا یا نماینده قانونی وی باشد، گمرک عین کالا را دریافت کرده و در صورت نبود کالا بهای آن را از شخص مرتکب می‌گیرد و پس از دریافت وجوه گمرکی مقرر، به صاحب کالا مسترد داشته و فرد مرتکب بر اساس مقررات کیفری تعقیب خواهد شد.

 

صاحب کالای تجاری کیست؟

صاحب کالای تجاری شخصی است که نسخه اصلی اسناد خرید و حمل کالا به نام او صادر شده باشد. همچنین ترخیصیه به نام وی صادر شده و سایر اسناد به نام او ظهرنویسی شده باشد. صحت امضا واگذار‌کننده از طرف مقام صلاحیت‌دار نیز گواهی شده باشد.

 

چه کالایی تجاری تلقی نمی‌شود؟

در صورتی که کالا برای بررسی و آزمایش و تنها به صورت نمونه وارد کشور شود، به تشخیص گمرک تجاری محسوب نمی‌شود.

ماشین آلات، اجزا، قطعات و تجهیزات در صورتی که مورد نیاز واحدهای تولیدی باشد و توسط واحد تولیدی به صورت مستقیم وارد شده باشد، بنا به تشخیص وزارت صنعت، معدن و تجارت کالای تجاری به شمار نمی‌آید.

ورود و صدور کالاهای مورد نیاز دستگاه‌های اجرایی که دارای بودجه منطبق با وظایف دستگاه اجرایی باشد، کالای تجاری شناخته نشده و اقدامات لازم برای واردات آنها پس از اطلاع به وزارت صنعت و معدن و تجارت می‌تواند صورت گیرد.

کالاهای مورد نیاز پیمانکاران و مشاوران با تشخیص وزارت بازرگانی جز کالاهای تجاری محسوب نمی‌گردد.

وسایل مورد نیاز واحدهای تحقیقاتی، عملی، پزشکی، آزمایشگاهی و آموزشی از قبیل کاتالوگ، بروشور، کتاب حاوی اطلاعات فنی و تجاری کالا، نقشه‌های فنی و نمونه کالا که بهای ذاتی نداشته باشد در دسته کالاهای تجاری قرار نمی‌گیرد.

کالاهای صادر شده توسط صادرکنندگان مبتدی حداکثر برای یک دوره شش ماهه، پس از دریافت مجوز لازم است وزارت صنعت، معدن و تجارت تجاری محسوب نمی‌شود.

 

جمع‌بندی

شناخت کالای تجاری یکی از مهم‌ترین موضوعاتی است که هنگام واردات و صادرات لازم است مورد توجه قرار گیرد. چرا که واردات و صادرات کالاهای تجاری مستلزم رعایت قوانین و مقرراتی است و بی‌توجهی به آنها می‌تواند مراحل واردات کالا و صادرات را مشکلاتی روبه رو سازد.

 

نگارنده مقاله آشنایی با کالای تجاری و ملاک تجاری بودن کالا : آقای مهندس مهدی شکوری،‌ مشاور و مدرس امور ترخیص کالا

جهت برخورداری از مشاوره ترخیص کالا می توانید با شماره ۰۹۳۸۲۶۹۵۲۷۰ تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *