آشنایی با واحد CBM
آشنایی با واحد CBM : همانطور که قبلا هم در مقالات تاژ ترخیص گفته ایم، هدف ما از ارایه مقالات، آشنایی هرچه بیشتر شما عزیزان با مفاهیم و اصطلاحات تخصصی در حوزه بازرگانی و صادرات و واردات می باشد. در این مقاله از تاژ ترخیص، تمام چیزهایی که باید در مورد واحد CBM بدانید را گردآوری کرده ایم تا بتوانید حجم محموله خود را به دقت اندازه گیری کرده و هزینه های حمل و نقل خود را تعیین کنید.
اصطلاح CBM در تجارت و انتقال کالا از یک کشور به کشور دیگر استفاده می شود. CBM، مخفف متر مکعب، یک واحد اندازه گیری پرکاربرد در حمل و نقل است. که هزینه حمل و نقل را برای شما تعیین می کند. محاسبه CBM یک گام مهم در لجستیک حمل و نقل می باشد، زیرا به شما کمک خواهد کرد تا به طور دقیق فضای مورد نیاز و هزینه های حمل و نقل را ارزیابی کنید.
CBM مناسبترین راهکار برای انتخاب کانتینر
فرض کنید که شما برای قرار دادن کالاهای خود در یک کانتینر دریایی ۲۰ فوتی باید حجم محموله خود را در نظر بگیرید. اما با این حال، مقایسه مستقیم حجم کل محموله شما با حداکثر ظرفیت کانتینر می تواند گمراه کننده باشد. چراکه استفاده کامل از هر اینچ فضای داخل یک ظرف تقریباً غیرممکن است و معمولاً مقداری فضای بلا استفاده در داخل ظرف باقی می ماند. عوامل متعددی از جمله اندازه و شکل اقلام، بسته بندی، ذخیره سازی و چیدمان کالاها در به وجود آمدن این فضاهای بلا استفاده نقش دارند.
باید گفت که به عنوان یک دستورالعمل کلی، ظرفیت واقعی قابل استفاده یک کانتینر معمولاً کمی بیشتر از ۸۰٪ حداکثر ظرفیت آن است. بنابراین در هنگام برنامه ریزی یک محموله، نه فقط حجم کل محموله خود، بلکه محدودیت های عملی استفاده از کانتینر را هم در نظر بگیرید. بهینه سازی بستهبندی و روی هم چیدن کالاهای شما جهت مقرون به صرفه بودن عملیات حمل و نقل محموله شما بسیار اهمیت دارد.
شرکت تاژ ترخیص می تواند شما را در امر محاسبه CBM یاری کند.
واحد CBM در حمل و نقل چیست؟
CBM، مخفف متر مکعب، یکی از رایجترین واحدهای اندازه گیری حجم محموله در سطح جهانی است که با ضرب طول، عرض و ارتفاع محموله محاسبه می گردد. این شیوه محاسبه برای هر سه روش حمل و نقل هوایی، دریایی و زمینی کاربرد دارد.
نرخ تبدیل از واحد CBM به کیلوگرم چگونه است؟
نرخ تبدیل بستگی به روش حمل و نقل دارد. از طریق هوایی یک CBM مساوی است با 167 کیلوگرم، از طریق زمینی 333 کیلوگرم، و از طریق دریایی برابر است با 1000 کیلوگرم.
محاسبه CBM برای حمل و نقل دریایی
تبدیل کیلوگرم به CBM برای حمل و نقل دریایی به شرح زیر است:
1 کیلوگرم = 0.001 CBM
10 کیلوگرم = 0.01 CBM
50 کیلوگرم = 0.05 CBM
100 کیلوگرم = 0.1 CBM
200 کیلوگرم = 0.2 CBM
500 کیلوگرم = 0.5 CBM
1000 کیلوگرم = 1 CBM
محاسبه واحد CBM برای حمل و نقل هوایی
در یک محموله هوایی، محاسبه CBM یکسان باقی میماند. اما هزینه حمل بر اساس وزن واقعی یا وزن حجمی (پس از ضرب CBM در ضریب DIM) محاسبه میشود. ضریب DIM به طور کلی در حمل و نقل هوایی 1:6000 می باشد، بدین معنا که یک متر مکعب برابر با حدود 6000 کیلوگرم است.
در حمل و نقل هوایی، یک فرمول استاندارد برای تعیین وزن حجمی محموله ها استفاده می شود. این فرمول شامل ضرب طول (به سانتیمتر) در عرض (به سانتیمتر) در ارتفاع (به سانتیمتر) و سپس تقسیم حاصل آن بر ۶۰۰۰ است.
درک یک قانون کلی مفید در لجستیک حمل و نقل هوایی نیز ضروری است که می گوید تقریباً 167کیلوگرم معادل 1 CBM می باشد. این دانش برای اطمینان از برنامه ریزی و حمل و نقل محموله هوایی کارآمد و مقرون به صرفه بسیار مهم و ارزشمند است. برای سادگی کار شما تاژ ترخیص می تواند به شما در امر محاسبه CBMحمل و نقل هوایی کمک کند.
محاسبه واحد CBM برای تمام کارتنهای یک کانتینر
برای محاسبه CBM همه کارتن ها، تعداد کارتن ها را در CBM یک کارتن ضرب کنید. برای اطمینان از دقت محاسبه توصیه می شود از واحدهای ثابتی برای طول، عرض و ارتفاع استفاده نمایید. اگر ابعاد هر کارتن متفاوت باشد، باید CBM را برای هر کارتن جداگانه محاسبه نمایید.
همانطور که قبلا گفته شد، به طور معمول، ظرفیت داخلی واقعی یک کانتینر کمی بیشتر از ۸۰ درصد حداکثر ظرفیت آن است. برای کارتن های استاندارد با شکل منظم مثل مکعب، محاسبه CBM ساده است. با این حال، بسته بندی های نامنظم نیاز به رویکرد متفاوتی دارند. برای نمونه:
برای بسته بندی استوانهای از فرمول π x r² x h = CBM استفاده کنید، که در آن π تقریباً 3.14، r شعاع دایره و h ارتفاع آن است. برای بستهبندیهای نامنظم با تعیین حداکثر ارتفاع، طول و عرض آن شروع نمایید. بعد از آن، فرمول استاندارد CBM را برای محاسبه حجم محموله اعمال کنید. جهت جلوگیری از خطاهای محاسباتی، شرکت تاژ ترخیص میتواند محاسبه CBMمحموله شما را برعهده بگیرد.
نگارنده مقاله آشنایی با واحد CBM : آقای مهندس مهدی شکوری، مشاور و مدرس امور ترخیص کالا
جهت برخورداری از مشاوره ترخیص کالا می توانید با شماره ۰۹۳۸۲۶۹۵۲۷۰ تماس بگیرید.