آشنایی با مراحل ترخیص دستکش
آشنایی با مراحل ترخیص دستکش : دستکش کاربردهای فراوان و کاربردی چه به لحاظ اکسسوری و چه به لحاظ کاربرهای ایمنی و محافظتی در بسیاری از مشاغل دارند. این کالا در طرحها و مدلهای مختلف با عملکردهای گوناگون ساخته میشود. کشورهای چین و امارات دو مقصد عالی برای واردات انواع دستکش هستند. در سالهای اخیر امارات متحده عربی در راس کشورهای صادر کننده دستکش به ایران قرار گرفته و توانسته بیشترین حجم صادرات دستکش به کشور ایران را از آن خود کند.
اهداف تولید دستکشها
دستکشها انواع گوناگونی دارند و به اهداف مختلفی تولید میشوند. انواع دستکش را با توجه به کاربردشان در عرصههای گوناگون به دو دسته تقسیم میکنیم:
دستکشهای ایمنی: به منظور حفاظت دستها در برابر هرگونه عامل بیماریزای خارجی و عوامل آسیبزا استفاده میشود. این نوع از دستکشها برای امور صنعتی، پزشکی، برقکاری، تراشکاری، لیزرکاری و بهداشتی طراحی و تولید میشود.
دستکشهای اکسسوری: در صنعت مد و پوشاک مورد استفاده قرار میگیرد، مثل دستکشهای توری و گلدوزی شده.
انواع دستکشهای وارداتی
دستکشهای لاتکس:
دستکشهای لاتکس از مواد طبیعی با همین نام ساخته میشود، در کارهای پزشکی و محیطهایی که امکان گسترش عوامل بیماریزا زیاد است استفاده میشود. این نوع از دستکشها قیمت پایینی دارند و در هنگام استفاده حس لامسه را نیز تا حد زیادی حفظ میکند.
دستکشهای نیتریل:
این دستکشها نیز مانند لاتکس در امور پزشکی و بهداشتی کاربرد دارد، منتها از لاتکس مقاومتر بوده و از مواد مصنوعی تولید میشود. مقاومت بالای این کالا در برابر حلالهای چربی، مواد شیمیایی، نفتی و روغنی سبب شده که فروش خوبی برای اهداف آزمایشگاهی و آرایشی- بهداشتی داشته باشد.
دستکشهای وینیل:
دستکشهای وینیل مقاومت چندانی برای محافظت در برابر عوامل خارجی ندارند. از این دستکشها در صنایع غذایی و به هنگام آشپزی استفاده میکنند تا سلامت مواد غذایی از آلودگیهایی که از طریق دست منتقل میشوند، حفظ شود. کاربرد بالا و قیمت پایین دستکشهای وینیل، باعث شده که سود خوبی در واردات آنها وجود داشته باشد.
دستکشهای نایلونی:
دستکشهای پلاستیکی در اکثر امور به کار برده میشود؛ چرا که یکبار مصرف بوده و قیمت بسیار پایینی دارند. حوزه عملکرد دستکشهای نایلونی بسیار گسترده است و از مصارف بیمارستانی تا مصارف خانگی را شامل میشود. این کالا یکی از پرتقاضاترین و در نتیجه پرفروشترین دستکشهای وارداتی میباشد. با برنامهریزی درست و استفاده مناسب از موقعیتها میتوانید سود فراوانی از واردات این محصول کسب کنید.
دستکش جراحی:
این دستکشها بیشتر در مصارف بیمارستانی و در محیطهایی که نیاز به استریل بالا دارند استفاده میشود. مواد اولیه دستکشهای جراحی را قبل از تولید مورد کنترل قرار میدهند تا از استریل بودن آن مطمئن شوند. درصد زیادی از دستکشهای جراحی مورد استفاده در کشور، از هند و مالزی تامین میشود.
دستکشهای برقکاری:
دستکشهای ایمنی برقکاری در مصارف کارگاهی و صنعتی کاربرد دارد. دستکشهای عایق برق از مواد نارسانا ساخته شده که جریان برق را به بدن شخص منتقل نمیکند و به همین طریق سبب حفظ جان افراد میشود. این دستکشها دارای مقاومتهای گوناگون از ۲.۵ تا ۴۰ کیلووات میباشد. اگر قصد واردات دستکشهای عایق برق را دارید بهتر است با یک متخصص در این حوزه مشورت کنید و دستکش با جنس و مقاومت مناسب را انتخاب کنید.
دستکشهای جوشکاری:
هنگام کار با قطعاتی که حرارت بالا دارند و یا محیطهایی که امکان برخورد جرقههای جوشکاری وجود دارد، بهتر است که از دستکشهای عایق حرارت استفاده کنید. این نوع از دستکشها در طرحها و کیفیتهای متنوعی وجود دارد. با توجه به استهلاک بالای آن در زمان کم، افراد زیادی به دنبال خرید دستکشهای جوشکاری و جایگزین کردن آن با دستکش قبلیشان هستند.
دستکشهای پارچهای:
انواع دستکشهای پارچهای در بازههای زمانی گوناگون مورد استفاده افراد، خصوصا بانوان قرار میگیرد. دستکشهای پارچهای با طرحها و مدلهای مختلفی تولید شده و استفاده میشود؛ برای مثال، نوع نخی آن در فصول گرم برای جلوگیری از آسیبهای پوست بر اثر نور آفتاب استفاده میشود.
دستکشهای بافتنی:
دستکشهای بافتنی یکی از پوشاک ضروری در ماههای سرد هستند. واردات این محصول از چین و عرضه آن در زمان مناسب سود کلانی دارد؛ چرا که:
انواع دستکشهای وارداتی دستکشهای بافتنی تولید شده با دستگاه بافت منظمتری دارند و تقاضا برای خرید آنها بیشتر است.
دستکشهای وارداتی تولید شده با دستگاه قیمت ارزانتری دارند.
کدام دستکشها در ایران متقاضی بالایی دارند؟
از آنجا که دستکشها برای محافظت در برابر عوامل خطرزا استفاده میشوند، استهلاک بالایی دارند و نیاز به واردات آنها بسیار زیاد است. به طور کلی همه انواع دستکشها از بازار فروش خوبی برخوردار است؛ زیرا که این کالا مصارف زیادی داشته و بسیاری از مشاغل با آن سر و کار دارند. علاوه بر این، تولید مدلهای جدید با فناوری پیشرفتهتر باعث شده که همواره خریداران زیادی به دنبال تهیه دستکشهای ایمنتر و کاربردیتر باشند.
مراحل واردات دستکش
دریافت کارت بازرگانی
اولین گام برای واردت انواع کالا، دریافت کارت بازرگانی است. کارت بازرگانی مجوزی است که با کمک آن میتوانید به واردات و صادرات کالا بپردازید.
انتخاب و بررسی محصول
برای اینکه تجارت موفقی داشته باشید باید کالای باکیفیت را در زمان درست با قیمت مناسب عرضه کنید. رعایت این سه مورد سبب میشود که به سود فراوانی برسید و کسب و کارتان را رونق ببخشید. برای انتخاب کالای مناسب باید بازار روز را بررسی و متناسب با آن کالای وارداتی را انتخاب کنید. نیاز به یک محصول در بازههای زمانی مختلف، دستخوش تغییر است.
برای مثال، نیاز به دستکشهای نایلونی در اوج همه گیری بیماری کرونا بیشتر احساس میشد؛ یا در فصلهای سرد، تقاضا برای خرید دستکشهای پارچهای و بافتنی بیشتر است. شما با مشورت گرفتن از افراد باسابقه و بررسی بازار میتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.
بعد از اینکه محصولتان را انتخاب کردید باید بررسی کنید که محصول مورد نظر در لیست کالاهای ممنوعه وارداتی قرار نداشته باشد. در غیر این ورود صورت کالا انتخابی ممنوع بوده و اجازه ترخیص از گمرک نخواهد گرفت.
یافتن فروشنده و ثبت سفارش
برای یافتن فروشنده و انجام مذاکرات باید به کشور مقصد سفر کنید. بعد از مشاهده نمونه کالا و تایید محصول توسط خریدار، دو طرف توافق باید تمام اطلاعات را در پروفرما ثبت کنند. ارائه پروفرما و تطابق ویژگیهای ذکر شده در آن با محصولات، حین ترخیص کالا از گمرک لازم است.
ترخیص کالا
برای ترخیص کالا از گمرک لازم است که اسناد و مدارک خواسته شده را در زمان معین ارائه دهید. انبار گمرک تنها تا زمان محدودی کالاهایتان را نگه داری میکند؛ برای جلوگیری از افزایش هزینهها و پیشامد ضررهای مالی به زمان اعلام شده برای ترخیص کالا توجه داشته باشید. برای انبارکردن کالا در مدت زمان طولانیتر میتوانید با شرکتهای بازرگانی مانند تاژ ترخیص نیز همکاری کنید.
حمل و نقل
پس از ترخیص کالا از گمرک، میتوانید یکی از شیوههای زیر را برای حمل محمولهتان انتخاب کنید:
روش دریایی: یکی از بهترین روشها برای واردات دستکش و سایر کالاها، روش دریایی است؛ چرا که هزینهها را کاهش میدهد. روش دریایی بهترین شیوه برای انتقال کالا در کشورهایی که با هم مرز آبی دارند محسوب میشود.
روش زمینی: واردات دستکش به دو شیوه جادهای و ریلی انجام میشود که استفاده از انواع ماشینها در روش جادهای خطر تصادفات و ضرر مالی را به همراه دارد. با این حال، به صرفه ترین روش، روش زمینی است.
روش هوایی: مزیت انتقال هوایی این است که محصولات انتخابی در مدت زمان کمتری به دستتان میرسد. با این شیوه میتوانید در زمان صرفه جویی کنید اما هزینه آن نسبت به روشهای دیگر بسیار بالاتر است. علاوه بر این روش هوایی برای انتقال برخی کالاها محدودیت دارد.
برای ترخیص انواع دستکش از گمرک به چه اسناد و مدارکی نیاز داریم؟
از آنجایی که دستکشها در امور بهداشتی و پزشکی استفاده میشوند، برای ترخیص آنها نیاز به ارائه مجوزهای قانونی دارید. این مجوزها شامل مجوز استاندارد، مجوزهای سازمان سلامت و مجوزهای سازمان غذا و دارو هستند و باید پیش از ورود کالا اخذ شوند. سایر مدارک مورد نیاز برای ترخیص انواع دستکش از گمرک عبارتند از:
- ترخیصیه
- قبض انبار
- بارنامه
- پروفرما
- کارت بازرگانی
- کارتهای شناسایی صاحب کالا
- سایر مجوزهای لازم
تعرفه گمرکی انواع دستکش
تعرفه دستکش دستکش یک انگشتی و نیم دستکشها، ۶۲۱۶۰۰۰۰ است و حقوق ورودی ۵۵ درصد از آنها اخذ میشود.
تعرفی گمرکی سایر دستکشها جهت مصارف پزشکی، ۳۹۲۶۲۰۱۰ است و حقوق ورودی آنها ۲۰ درصد است.
دستکشهای پارچهای و دستکشهایی که به عنوان پوشاک استفاده میشوند، حقوق ورودی ۵۵ درصد داشته و تعرفه گمرکی آنها ۳۹۲۶۲۰ است.
واردات دستکش از چین و دبی
آمارها نشان میدهد که مقدار بسیار زیادی از واردات دستکشهای خانگی از کشور امارات انجام میشود. در کنار این، بیشتر دستکشهای صنعتی از چین به ایران وارد میشود. این دو کشور با پایین آوردن قیمت اولیه کالاها و تنوع بالای محصولاتی که تولید میکنند، دو مقصد تجاری عالی برای بازرگانان ایرانی هستند. آیا شما هم قصد واردات دستکش را دارید اما توانایی سفر به این دو کشور را ندارید؟ پیشنهاد ما به شما این است که با شرکتهای بازرگانی معتبر همکاری کنید.
واردات دستکش از چین و دبی
شرکتهای بازرگانی معتبر و باسابقه با داشتن کادری مجرب میتوانند تمام مراحل واردات شما را انجام دهند. طی همکاری با تاژ ترخیص میتوانید تمام مراحل واردات کالا را بر عهده ایشان گذاشته و محصولاتتان را درب انبار تحویل بگیرید.
نگارنده مقاله آشنایی با مراحل ترخیص دستکش : آقای مهندس مهدی شکوری، مشاور و مدرس امور ترخیص کالا
جهت برخورداری از مشاوره ترخیص کالا می توانید با شماره ۰۹۳۸۲۶۹۵۲۷۰ تماس بگیرید.