معرفی روش های صادرات کالا
روش های مهم صادرات کالا : در این مقاله قصد داریم در مورد صادرات و انواع روش های آن صحبت کنیم. صادرات کالا در لغت یعنی انتقال یا ارسال كالا از سرزمینی به سرزمینی ديگر، اما در فرآیند امور تجاری و بازرگانی صادرات کالا به معنی خروج كالا از بخش گمركی كشور برای ارسال به مقصد دیگر کشورها میباشد در صورتی که در پروسه ارسال کالا جوانب قانونی رعایت شود و امر صادرات از راه قانونی دو کشور صورت پذیرد.
صادرات کالا و نحوه صادرات کالا در شرایط فعلی اقتصاد ایران بسیار مهم می باشد. لذا انتخاب روش صادرات نیز بسیار مهم می باشد که ترخیص کالا را هم به نسبت آسانتر کند، شناخت راه و روش صادرات تاثیر بسیار زیادی در کسب و کار دارد. لذا یکی از مسائل مهمی که در کسب و کار فعالان اقتصادی حائز اهمیت می باشد شناخت نحوه صادرات خواهد بود. آشنایی با روش صادرات کالا به فعالان اقتصادی کمک می کند تا سود بالایی بدست آورند. شناخت و آشنایی با حرفه صادرات و دانستن جزئیات صادرات کالا به صاحبین کالا و فعالین کسب و کار این اجازه را می دهد که هدف بازار را بهتر شناسایی نماید، اما سوالی که در ذهن به وجود می آید این است که چگونه و به چه طریق وارد عرصه صادرات شویم.
بنابراین چگونگی و نحوه صادرات کالا پروسه و مراحل قانونی منحصربه فرد خود را دارد که شخص یا سازمان صادرکننده باید آنها را رعایت کند. گروه تخصصی تاژ ترخیص به کمک شما میآید تا تمام فرآیند صادرات کالا را برای شما انجام دهد تا شما درگیر پیچیدگیهای این امر نشوید و در وقت شما نیز صرفه جویی و کار صادارت کالای شما به آسانی انجام شود و به سود بیشتر برسید.
دقت داشته باشید که صادرات کالا از زمان های دور راهی برای در آمدزایی و بهبود وضعیت اقتصادی بوده است اما باید شروط، اصول و قوانین آن را بدانید. به عبارتی صادرات کالا سخت نیست اگر که در این زمینه متخصص باشید و از تجربههای خودتان و دیگران در این زمینه استفاده کنید.
صادرات قطعی
در رویههای گمرکی دو نوع صادرات داریم:
صادرات قطعی
در صادرات قطعی، كالا به خارج از قلمرو گمركی كشور جهت فروش و يا مصرف در سرزمینهای بیگانه ارسال میشود. در این نوع صادرات شخص حقیقی و یا حقوقی نیازی نیست حقوق گمركی، سود بازرگانی، عوارض و ماليات پرداخت کنند.
صادرات موقت
صادرات موقت کالا به خارج از کشور به منظور حضور در نمایشگاههای جهانی است و اگر کالا فروخته نشود و تاجر میتواند کالا را به گمرک خانه کشور خود برگرداند و به عبارتی کالا را مرجوع کند. در این صورت انجام پروسه گمرکی جهت واردات کالا ضرورتی ندارد.
در صادرات موقت کالا، صادر کننده کالا عهد میبندد مبلغی را بعنوان سپرده به گمرک مبدأ بدهد و بعد از ورود کالا به گمرک مبدا به منظور استرداد وجه سپرده اقدامات مورد نیاز را انجام دهد.
مراحل و مدارک موردنیاز برای صادرات کالا توسط فرد یا شرکت
- کارت بازرگانی معتبر به اسم صادر کننده
- آماده کردن فاکتور فروش INVOICE یا پروفورما
- آماده کردن فهرست عدل بندی
- Packing List اگر که موارد کالا متفاوت باشد
- عقد قرارداد حمل و نقل و بیمه کالا
- دریافت اظهارنامه گمرکی (اظهار کالا به گمرک کشور خانه)
- اخذ بارنامه
- اخذ گواهی مبدا
- صادرات کالا براساس اسناد اخذ شده
روشهای صادرات کالا
صادرات مستقیم
در روش مستقیم صادرات کالا، کالای تولیدی بدون هیچ واسطهای ارسال میشود. در این شیوه صادرات شخص حقیقی یا حقوقی تولیدکننده کالا، کل مراحل صادرات کالا انجام میدهد.
یعنی پس از تولید کالا، اول باید برای آن محصول در کشور یا کشورهای مقصد، بازاریابی صادراتی انجام دهد و مشتری پیدا کند. در این جا احتمال دارد به یک سری کارها و اقدامات مربوط و پرس و جوهایی در بازار کشور مقصد نیاز باشد. بعد از جذب مشتری باید برای حمل و نقل کالا راهکاری بیاندیشد که به زمان و هزینه نیاز دارد.
دقت کنید که در این رابطه باید ضمانتهای حقوقی و قانونی مانند عقد قرارداد را در نظر گرفت.
از دیگر اقدامات صادرکننده در کشور مقصد، نقل و انتقال ارزی و تبادلات بین بانکی است که اگر در این حوزه تخصص نداشته باشید برای شما گمراه کننده بوده و باید ریسک آن را بپذیرید.
صادرات کالا به امور دیگری مثل ثبت سفارش، دریافت کارت بازرگانی و مواردی از این دسته نیاز دارد است که در روش مستقیم صادرات، صادرکننده باید به فکر آنها باشد.
مزایای صادرات مستقیم کالا
- سود بیشتر
- ایجاد شبکه و ارتباطات تجاری
- مسلط شدن به صفر تا صد صادرات کالا به تنهایی
- نظارت بیشتر
- فراهم شدن زمینه گسترش فعالیت
- برندینگ بهتر
- معایب صادرات بی واسطه کالا
- صرف وقت و هزینه بیشتر
- لازمه دریافت مجوزهای قانونی
- پیچیدگیها و گرفتاریهای بیشتر
صادارت غیرمستقیم یا واسطهای
در روش صادرات غیر مستقیم، یک واسطه این کار را برای شما انجام میدهد. واسطهها غالبا میتوانند شرکتهای حرفهای در زمینه واردات صادرات باشند.
در این شیوه شما یک قرارداد با واسطه میبندید و تمام یا بخشی از صادرات کالا را به آن واگذار میکنید. در این روش بخشی از سود صادراتی به واسطه تعلق میگیرد. این روش بیشتر به شرکتها و تجار پیشنهاد میشود که محصولات صادراتی آنها زیاد بوده و نمیتوانند خودشان وقتشان را برای امور پیچیده صادرات بگذارند.
مزایای صادرات کالا با واسطه
- هزینه پایینتر
- جلوگیری از آزمون و خطا
- بهرمندی از تجربیات دیگران
- فارغ از دریافت مجوزهای قانونی
- معایب صادرات کالا با واسطه
- تعامل غیر مستقیم با مشتری و جامعه هدف
- عدم نظارت روی قیمت
- سود کمتر
ممکن است برای صادرات روشهای دیگری هم باشد ما مهمترین و رایجترین روش صادرات را شرح دادیم.
نگارنده مقاله معرفی روش های صادرات کالا : آقای مهندس مهدی شکوری، مشاور و مدرس امور ترخیص کالا
جهت برخورداری از مشاوره ترخیص کالا می توانید با شماره ۰۹۳۸۲۶۹۵۲۷۰ تماس بگیرید.